Música

Música, l’altra vacuna

Maria Arnal i Marcel Bagés, Judit Neddermann, Oques Grasses, Joana Serrat, Beth i Zoo, entre d’altres, publicaran disc el 2021

El 2021, pel que fa als concerts, arriba envoltat de grans incerteses. En el terreny discogràfic, però, s’olora un any especialment intens, perquè als treballs inicialment previstos pel que ha de ser l’any de la vacuna s’afegeixen els que havien d’haver sortit el 2020 i que la pandèmia va fer recomanable ajornar. És el cas, per exemple, del nou disc de Judit Neddermann, del qual ja s’ha pogut escoltar un single, Marea blanca, i que pot fer entrar la cantant maresmenca, ara en l’òrbita del madrileny Alejandro Sanz, en una nova lliga en termes de popularitat. Maria Arnal i Marcel Bagés, per la seva banda, esperen poder fer arribar finalment a les botigues durant el primer trimestre d’any la continuació del molt aplaudit 45 Cerebros y 1 Corazón, amb un increment de vernissos electrònics del qual ja es va poder fer un tast en la darrera edició del Mercat de Música Viva Vic.

Els grups de música festiva estan desitjosos que, l’estiu del 2021, tornin a ser possibles els concerts de festa major i puguin presentar com el retorn d’Oques Grasses o el dels valencians Zoo, previstos els dos per al mes de maig. Txarango, per la seva banda, immersos en un llarg comiat, publicaran L’últim ball i Porto Bello ja ho tenen tot a punt per destapar el seu tercer disc: La llei universal. El rapper terrassenc Lildami, aquest mateix mes de gener, publica Viatge en espiral, i, per al febrer, arribaran discos com el nou de Ferran Palau: Parc. Encara sense data, s’espera també per al 2021 un nou disc de l’altre abanderat de l’anomenat “pop metafísic”: El Petit de Cal Eril.

El març ens ha de deixar treballs com Hardcore from the heart, retorn discogràfic de Joana Serrat, i el primer que Beth publica en set anys. L’abril serà el torn d’un disc que fa uns quants mesos que és a la nevera (V.E.H.N, de Love of Lesbian), així com el debut en solitari de Ricky Gil (Brighton 64). Sense dates encara de llançament hi ha previstos discos com els d’Ebri Knight, Joan Dausà, Clara Peya, Marina Rossell i, segurament, Rosalía, que el 2020 ja ha publicat alguns singles i que enguany podria presentar la continuació d’El Mal Querer.

D’Alice Cooper a Drake

Pel que fa els artistes estrangers, es preveuen, ja per aquest mateix mes de gener, alguns dels discos que han de marcar la temporada, com ara Certified Lover Boy, el sisè de Drake. Disc de retorn, també, de Barry Gibb, dels Bee Gees, avui mateix, i nous discos, amb data ja fixada per aquest primer quatrimestre, d’Ani di Franco (Revolutionary Love), Foo Fighters (Medicine At Midnight), Alice Cooper (Detroit Stories), Sting (Duets) i Greta Van Fleet (The Battle At Garden’s Gate). No hi ha, d’altra banda, res en ferm, però el 2021 podria ser també l’any de retorns tan esperats com els de Rhianna, The Cure, Adele, Billie Eilish i The Kinks. I, finalment, el món, cada vegada més mogut, de les reedicions i la repesca de material d’arxiu. Bob Dylan publicarà el febrer 1970, que inclou set cançons amb George Harrison: Neil Young, finalment, farà arribar al març la segona part d’Archives, i Bruce Springsteen ja ha insinuat per aquest any un gran projecte en aquesta línia com podria ser la segona part de Tracks.

Brad Mehldau i Pau Alabajos, de moment

Tot i els bons resultats d’experiències pilot com la que, ara fa alguns dies, hi va haver, amb control d’antígens, a l’Apolo, ningú gosa a aventurar-se a pronosticar quan hi tornaran a haver concerts en grans recintes i a peu dret. A Montjuïc es mantenen en agenda, per a la segona meitat d’any, visites com les d’Alicia Keys, Iron Maiden i Dua Lipa, però, mentrestant, en espais més reduïts, ja hi ha en marxa esdeveniments com el Festival de Jazz de Barcelona (que ha reprogramats per a gener i febrer concerts com els de Brad Mehldau i Sílvia Pérez Cruz) i el Barnasants, que el 17 de gener preveu engegar una nova edició amb Pau Alabajos al Teatre Joventut de l’Hospitalet.Guitar BCN començarà el 12 de febrer amb Xoel López al Palau de la Música una edició amb noms com els de Clara Peya i Pau Vallvé; el Curtcircuit es reactivarà, també el 12 de febrer, amb actuacions com les d’Anna Andreu i 31Fam, i, a Badalona, es preveu per al març el Blues & Ritmes, amb Joana Serrat i Luke Winslow-King.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia