Música

Cançó contra la barbàrie

El 26è Barnasants proposa 140 recitals, un 80% dels quals en llengua catalana

Amb un lema tan punyent com de costum, “Cultura o barbàrie”, el Festival Barnasants emprendrà diumenge amb Pau Alabajos (Teatre Joventut de l’Hospitalet, 19 h) la seva 26a edició, marcada, com l’anterior, pel context de pandèmia (cap concert es farà per a més de 100 persones) i nodrida, fins a finals de maig, de 140 propostes circumscrites en el terreny de la cançó d’autor. Consolidant la idea, projectada l’any passat, d’esdevenir un Barnasants “confederal”, l’autoanomenat “projecte cultural en xarxa” que dirigeix Pere Camps oferirà concerts en municipis com Barcelona, l’Hospitalet, Alcoi, l’Alguer, Girona, Manacor, Gelida, Ciutadella, Perpinyà, València, Olesa de Montserrat, Vilafranca del Penedès, Castelldefels i Sant Llorenç d’Hortons. Hi haurà un 48% d’artistes femenines (reflectint així, segons Camps, “una cada vegada més gran escena de cantautores”) i, atesa la impossibilitat, enguany, de tenir artistes de contrades gaire llunyanes, un 80% d’artistes en llengua catalana, fomentant així un “intercanvi constant”, apuntava Camps, de diferents accents.

Alabajos, amb accent, en el seu cas, de l’Horta de València, protagonitzarà diumenge el concert de presentació de Les hores mortes (RGB, 2020), que hauria d’haver clausurat l’edició 25 del Barnasants. Des d’aleshores, i durant més de quatre mesos, estrenaran disc al festival artistes com Maria del Mar Bonet i el guitarrista Borja Penalba (que van oferir el seu concert plegats en el marc del Barnasants i que el 31 de gener al Joventut de l’Hospitalet presentaran un disc gravat al Micalet de València amb algunes cançons noves), Gemma Humet (22 de gener, Auditori Barradas de l’Hospitalet), Meritxell Gené (23 de gener, Casinet d’Hostafrancs), Pi de la Serra (6 de febrer, Auditori Baradas), Albert Pla (12 de febrer, Teatre Joventut), Joan Isaac amb l’actriu Carme Sansa (19 de febrer al Barradas i, l’abril, a Bellreguard i Manacor), Cesk Freixas (12 i 13 de març a Hostafrancs i 8 i 9 d’abril a València) i Montse Castellà (13 de març a Bellreguard i 10 d’abril a Hostafrancs).

El Barnasants 2021, finalment, inclourà un recital d’homenatge a Georges Brassens en l’any del seu centenari (23 d’abril al Joventut, amb Eva Dénia, Anna Roig, Maria Rodés i Mariola Membrives) i reprogramarà concerts previstos l’any passat com l’homenatge que Sílvia Comes, Anna Roig, Laura Simó i Mone Teruel faran a Guillermina Motta el 28 de febrer al Teatre Joventut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia