Cinema

‘Adú’ aspirarà a 13 premis Goya

Altres produccions catalanes com ‘Las niñas’, ‘La boda de Rosa’ i ‘Sentimental’ també són favorites

El seu productor, Edmon Roch, reconeix que la història d’Adú “sembla més carn de telenotícies que de cinema de ficció”, però es va convertir en una pel·lícula estrenada l’1 de juny passat que ha tingut més d’un milió d’espectadors, malgrat la pandèmia. Ahir, aquesta coproducció catalana va fer un pas més enllà en aconseguir 13 nominacions als premis Goya, incloses les de millor pel·lícula, director (Salvador Calvo), guió (Alejandro Hernández), música original (Roque Baños) i actors de repartiment (Álvaro Cervantes) i revelació (Adam Nourou).

Edmon Roch explicava ahir a aquest diari que està “molt feliç perquè és una pel·lícula que ja és un miracle que es pogués fer”, i va reivindicar que “el cinema de ficció també és per explicar històries boniques, grans, que ens emocionin i ens facin entendre millor a nosaltres mateixos i la gent que ens envolta”. Adú té com a fil conductor un nen de sis anys i el seu germà gran que travessen Àfrica per buscar una vida millor a Europa. Els seus destins s’encreuen amb els d’un activista per a la protecció dels elefants i la seva filla (Luis Tosar i Anna Castillo) i d’un guàrdia civil de la tanca de Melilla (Álvaro Cervantes).

Gala a Màlaga

Els premis de la 35a edició dels Goya es lliuraran el 6 de març al teatre Soho CaixaBank de Màlaga en una gala presentada, dirigida i escrita por Antonio Banderas i María Casado. Adú, que es reestrenarà en cinemes divendres, no és l’única coproducció catalana que aspira a triomfar-hi. La segueixen com a més nominades el film basc Akelarre i la coproducció catalana i aragonesa Las niñas, que va guanyar a Màlaga i en els premis Feroz. En els Goya és finalista a millor pel·lícula, juntament amb Adú, el film basc Ane i dues coproduccions catalanes més, Sentimental, de Cesc Gay, i La boda de Rosa, d’Iciar Bollain.

Las niñas està nominada a millor directora novella i guió (Pilar Palomero) i a millor actriu de repartiment (Natalia de Molina). Sentimental, de Cesc Gay, suma poques nominacions, cinc, però són de les importants: pel·lícula, guió i 3 actors (Javier Cámara, Alberto San Juan i Griselda Siciliani). A més de Salvador Calvo, aspiren al premi al millor director Iciar Bollain (La boda de Rosa), Juanma Bajo Ulloa (Baby) i Isabel Coixet (Nieva en Benidorm).

Intèrprets catalans

Els actors catalans Sergi López i Candela Peña estan nominats per La boda de Rosa, que aspira a vuit premis. David Verdaguer és candidat a millor protagonista per Uno para todos, juntament amb Mario Casas (per la coproducció catalana No matarás), l’esmentat Javier Cámara i Ernesto Alterio (Un mundo normal). Candela Peña competirà a millor actriu amb Kiti Mánver, per (El inconveniente) i les basques Amaia Aberasturi (Akelarre) i Patricia López Arnaiz (Ane). Una altra producció catalana, My Mexican Bretzel, aspirarà a millor directora novella (Nuria Giménez Lorang) i documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia