Altres

El Pepe Sales lloa l’indòmit Bukowski

Una trentena d’artistes van actuar ahir a La Mercè en la gala central del festival de La Penyora, emès per Youtube

Va ser una versió més concentrada –dues hores sense mitja part–, sense barra a l’exterior i amb el públic reduït i ben separat a l’interior de l’auditori de La Mercè, però en essència la gala central del festival d’art independent Pepe Sales va ser el gran espectacle multidisciplinari i lliurepensador de sempre, en aquest cas en homenatge a Charles Bukowski en el seu centenari. Les restriccions d’aforament es van compensar amb una excel·lent emissió en streaming a través de Youtube, com s’ha fet i es farà amb la resta d’actes del festival organitzat per La Penyora. Els vídeos dels actes ja realitzats es poden veure al web festivalpepesales.org .

L’espectacle, presentat per Aleix Cabarroca i Ovidi Llorente, es va obrir amb una performance etílica dels Dimonis de Santa Eugènia, en una nit en què no van faltar referències a la llegenda del sant bevedor Bukowski. A continuació van anar desfilant una dotzena d’actuacions, tan variades com sempre: el blues elèctric d’Izzy Rodríguez, Félix Parrado & Co, la combinació piano, música, poesia i dansa de Håvard Enstad, Mariona Ginès i Inés Díaz, els sons urbans de Mayesty Lady i Crotchet Fiona, més dansa i poesia musicada amb Sol Picó, Mariona Sagarra i Jordi Corominas... En total, una trentena d’artistes fidels a la causa del Pepe Sales, com ara Jordi Fornells amb la guitarra d’Ernest Salvà, El Cigarrito de Después, Marcel Tomàs amb Marta Ribera, Martí Peraferrer amb Maria Cruz, el Trio Palo Santo, el Marcel Torres Duo... Tots invocant Bukowski, els seus versos, els seus excessos.

Avui continuarà el Pepe Sales, al Truffaut i també per streaming, amb el festival de curtmetratges inèdits dedicats a Bukowski (19 h). Seran dotze curts realitzats per Albert Serra, Xavier Pérez Díaz, Albert Sala, Ignasi Valentí, Ariadna Raventós, Albert Gisalló, Paula Fabiana, Emmanuel Clemenceau, Conrad Son i Lluís Valentí,  Paco Cavero, Pep Santiago i Aleix Cabarrocas i Ester Bertran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge