Música

Poesia còmplice

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba obren diumenge al Barnasants la gira del seu nou disc en directe

Maria del Mar Bonet i Borja Penalba es van trobar per “atzar” en un recital a Sueca el 2013. En aquests set anys, la cantautora mallorquina i el guitarrista i cantant valencià han ofert uns dos-cents concerts, i ara finalment publiquen el seu primer disc en comú, titulat simplement Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (Blau), gravat en directe durant una sèrie de recitals celebrats entre el setembre i l’octubre passat al Teatre Micalet de València. El disc, editat en un acurat format de llibre-CD, es presentarà amb una gira organitzada pel festival Barnasants que començarà diumenge al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, tornarà al Micalet el 20 i el 21 de març –el concert previst a Palma el 8 de febrer ha passat al juliol– i a l’abril visitarà Balaguer, Lleida i Castelldefels. També actuaran l’1 de maig a Torroella de Montgrí.

“Teníem molt clar que aquest disc s’havia de fer en directe, perquè la gràcia de la nostra simbiosi és el directe, i un disc com aquest és el més a prop que podem estar de la màgia i el caliu d’un concert”, explicava ahir Borja Penalba sobre aquest disc, que inclou tretze cançons, seleccionades entre les seixanta o setanta que, aproximadament, han reunit durant aquests set anys de “gran complicitat” artística, propiciada sobretot per la passió que tots dos comparteixen per la poesia i per “una altra manera de dir la poesia”, com va dir Bonet. “Al Micalet, jo hi havia cantat als anys setanta, sola amb la guitarra. I el fet de tornar-hi ara amb en Borja per cantar poetes valencians ha estat una dedicatòria meva molt íntima al País Valencià i a la ciutat de València”, hi va afegir la cantant, que en aquells concerts també va estar acompanyada pel percussionista Antonio Sánchez.

A l disc , hi ha adaptacions de poemes de Vicent Andrés Estellés o Marc Granell i una versió d’Homenatge a Teresa, d’Ovidi Montllor, però també Nova cançó de l’amor perdut, de Joan Ramon Bonet, germà de la cantant i un dels fundadors dels Setze Jutges, que canta tot sol Penalba, o Jo d’aquesta cançó en dic Ripoll, que adapta un poema inèdit de Pere Quart dedicat a Maria del Mar Bonet . En aquests temps difícils, Bonet i Penalba no es rendeixen –“Sense risc no som res, els artistes”, diu ella– i continuen cantant davant d’un públic amb mascaretes que no pot contenir les emocions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà