Patrimoni

El pis, d’aval per Sixena

Santi Vila, exconseller de Cultura de la Generalitat, va lliurar ahir al matí les escriptures del seu pis de Figueres al jutjat d’instrucció número 3 d’Osca com a aval de la fiança de 216.000 euros per la seva presumpta responsabilitat en negar-se a lliurar 44 obres d’art del monestir de Sixena que es trobaven al Museu de Lleida al Govern d’Aragó, quan Vila estava al capdavant del Departament de Cultura (2016-17). La magistrada del jutjat d’Osca va instruir la causa judicial contra Vila i el seu successor en el càrrec, Lluís Puig, actualment exiliat a Brussel·les, a instància de la fiscalia i del representant legal de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena. Puig ja va pagar els 88.000 euros que li va reclamar la magistrada com a fiança a través de la Caixa de Solidaritat de Catalunya, que en canvi es va negar a pagar la fiança de Vila, per haver-se desmarcat de la resta de consellers del govern de Carles Puigdemont.

Fa un any Vila va comparèixer davant la jutgessa per dipositar 108.000 euros en metàl·lic i, per cobrir la resta de la fiança, l’exconseller va oferir com a aval el seu pis de Figueres, ciutat de la qual va ser alcalde (2007-12). Tant Vila com Puig s’enfronten a peticions penals de la fiscalia i de l’acusació en nom de l’Ajuntament de Sixena. El ministeri públic tipifica els fets com un delicte de desobediència i sol·licita sengles condemnes d’11 mesos de multa a raó de 18 euros diaris (5.940 euros) per als dos exconsellers, més el pagament al govern aragonès dels costos del trasllat de les peces. L’Ajuntament de Sixena demana una condemna d’11 mesos de presó per a Vila per un presumpte delicte d’usurpació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia