Música

Més Strenes que mai

Lildami i Zoo s’incorporen a la programació de la novena edició del festival, que programa trenta concerts del 26 de març al 2 de maig

El festival Strenes , que finalment tindrà lloc del 26 de març al 2 de maig a Girona, s’ha ofert a ser el conillet d’Índies dels esdeveniments musicals d’aquest any. Sabudes i patides les dificultats per tirar endavant iniciatives d’aquestes característiques en temps de pandèmia, els seus responsables s’insten al compromís i a l’optimisme per fer realitat la que sens dubte és l’edició més complicada que han hagut d’afrontar.

Això sí, veient el got mig ple, també per les mateixes circumstàncies excepcionals aquest serà un any “amb més estrenes que mai” de nous treballs i gires per part dels artistes catalans, ja que el confinament ha fet aflorar la creativitat de molts músics i han aprofitat la parada obligatòria que els ha imposat la pandèmia per tornar als estudis de gravació i enregistrar nous àlbums.

És així com la novena edició, segons el seu director, Xavier Pascual, “vol continuar sent el pal de paller, el far que encoratgi festivals, festes majors i programacions que encara dubten què han de fer”, i en aquest esperit es basa el lema que proposen: La creació no es pot ni restringir ni confinar. I, ara per ara, a mercè del que les autoritats permetin els dies en què se celebri, el públic ha respost en massa. Dels quinze concerts presentats –alguns amb doble sessió–, se n’han exhaurit cinc, quatre més estan a punt de fer-ho i, en total, ja s’han venut el 80% de les entrades disponibles.

Sortosament, la programació s’ha ampliat i ahir ja es va presentar el cartell complet, amb deu actuacions més respecte a les ja presentades amb anterioritat. Hi destaquen les de Lildami (10 d’abril, en doble concert), Miquel Abras (10 d’abril), Jordi Serradell (16 d’abril), The Tyets (16 d’abril), Marta Pérez (16 d’abril), Smoking Souls (17 d’abril), David Busquets (23 d’abril), Relat (23 d’abril), Zoo (24 d’abril) i Carmen 113 (24 d’abril).

Recordem que a l’Strenes 2021 actuarà el trio revelació Stay Homas; Guille Milkyway, al capdavant del projecte La Casa Azul, que presentarà algunes de les noves cançons, i Oques Grasses, que arriben amb un nou disc sota el braç, així com La Pegatina, que avançarà alguns dels nous temes. També a Girona, a les icòniques escales de la catedral, hi actuarà Amaral, en un dels pocs concerts de la gira acústica que farà, a més de Judit Neddermann, Ferran Palau, Arnau Griso, Buhos, Joan Miquel Oliver, Andrea Motis, Clara Peya i Ovidi5 amb Toti Soler.

Passaport sanitari

Xavier Pascual va aprofitar la presentació per recordar que només un 35% de les entrades venudes és de públic de la comarca del Gironès i, en aquest sentit, va reclamar a les autoritats sanitàries que eliminin les restriccions de mobilitat per permetre que hi vagi públic d’arreu de Catalunya. És per això que és important, segons Pascual, l’impuls del tan reclamat “passaport sanitari”, que sap que el Departament de Cultura també reclama cada setmana al de Salut.

El Primavera Sound, ajornat per segon any, no tornarà fins al 2022

G. VIDAL

El dels grans festivals amb milers de persones a peu dret és un escenari que, malgrat el pla de vacunació i assajos clínics com el que es va dur a terme al desembre a la Sala Apolo, queda encara molt llunyà. El Primavera Sound va anunciar ahir l’ajornament, per segon any consecutiu, de la seva vintena edició, que no es podrà celebrar aquest mes de juny per les “condicions a escala global” que, en les últimes setmanes, ja han fet ajornar cites com la de Glastonbury i el festival Download, totes dues al Regne Unit. “Tot i que és dolorosa, sabem que és la decisió correcta, especialment per a aquells que hagin de planejar un viatge amb antelació”, esgrimia ahir el festival barceloní en un comunicat. Les entrades per a l’edició d’enguany continuaran sent vàlides per a l’any vinent o es podran retornar a partir del dia 2 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia