Patrimoni

La Sagrada Família encara la culminació de la torre de la Mare de Déu amb la construcció del fust

L’estel coronarà la torre al desembre, segons el pla d’obres de la Junta Constructora del temple

La Sagrada Família ha començat aquest dimarts la construcció del fust o pinacle de la torre de la Mare de Déu, una peça de 18 metres d’alçada sobre la qual es col·locarà l’estel que corona la torre. Amb aquest pas, i segons el pla d’obres de la Junta Constructora del temple per aquest any, es manté la previsió que la segona torre en alçada (127 metres) de tot el conjunt de la Sagrada Família s’acabi al desembre. Aquesta és la data que ja van avançar els responsables del temple a finals del 2020, el mateix dia en què es va donar per fet que el calendari de la finalització de la Sagrada Família, prevista pel 2026, no es complirà i s’endarrereix indefinidament degut a la caiguda d’ingressos provocada la pandèmia.

El fust correspon a la part intermèdia del terminal de la torre, la seva forma és la d’un hiperboloide que s’inicia en sis potes i que finalitza en tres puntes o braços de suport de l’estel lluminós. La pandèmia endarrereix indefinidament la finalització de la Sagrada Família prevista pel 2026

El fust correspon a la part del mig del terminal i fa 18 metres d’alçària. Definit per la geometria d’un hiperboloide, acaba en tres braços que sostenen l’estrella. Tota la seva superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus. Amb els seus 18 metres d’alçària, el fust es construirà en formigó armat i es recobrirà amb trencadís de colors blaus i blancs.

Segons s’informa des del temple “a partir d’avui” comença la col·locació, primer, de l’encofrat de fusta i, després, de l’armat de gran part del fust. A continuació, i en els mesos vinents, es formigonarà la peça i es recobrirà amb el trencadís. Posteriorment s’acabarà el fust amb la col·locació de la peça prefabricada del terç superior i, al desembre, es culminarà la torre amb l’estel: una peça de 7,5 metres de diàmetre, amb 12 puntes de vidre texturat que estan il·luminats des de l’interior.

Endarreriment de la finalització del temple

Els responsables de la junta constructora de la Sagrada Família van fer públic el mes de desembre del 2020 que la pandèmia ha endarrerit indefinidament el calendari de finalització del temple, previst per al 2026.

Els mesos de confinament i d’aturada de les obres i la caiguda de visitants deguda també a la pandèmia fan “impossible” assolir l’objectiu ni oferir un calendari alternatiu. No obstant això, i tal i com ja es va avançar aquell dia, la represa de les obres a final d’any ha permès almenys mantenir la previsió d’acabar la torre de la Mare de Déu aquest 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona