Música

El Fringe i el Jazz l’Estartit celebren els 40 de Torroella

Uns 120 joves músics oferiran 15 concerts gratuïts fins diumenge

El jazz agafarà el relleu del 22 al 25 de juliol

Mentre prepara la continuació del seu 40è aniversari, el Festival de Torroella (del 31 de juliol al 22 d’agost) va escalfant motors amb dos llargs caps de setmana plens de música: entre avui i diumenge vinent tindrà lloc a la localitat empordanesa el 8è Fringe Festival, amb més de 120 joves músics que oferiran 15 concerts gratuïts, amb reserva prèvia o registre en accedir al recinte, repartits en 8 escenaris. I del dijous 22 al diumenge 25 de juliol es portarà a terme la setena edició del Jazz l’Estartit Festival, en un nou escenari habilitat a la platja de l’Estartit “per tal de poder garantir totes les mesures de seguretat anti-Covid”. S’hi faran quatre concerts dobles, amb preus que van dels 28 als 35 euros.

Els concerts del Fringe representen estils molt diversos, de la música clàssica al jazz, passant per la tradicional i la contemporània, i els intèrprets que hi participen han estat seleccionats per la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya per a les seves programacions de la temporada vinent. Els concerts tindran lloc a la Fundació Vila Casas, la Fundació Mascort, l’Espai Ter, la plaça de la Vila, l’església de Sant Genís, la Sala, el Cine Petit i el Convent dels Agustins. Dissabte al vespre, per exemple, la Giorquestra actuarà a l’Espai Ter amb la cantaora Mariola Membrives.

El Jazz l’Estartit s’obrirà el dijous 22 amb el gran trio de flamenc jazz format per Carles Benavent, Tino di Geraldo i Jorge Pardo, i el trio del trompetista Joan Mar Sauqué obrint la nit. La jove cantant Monique Makon hi actuarà el dia 23 amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, precedida pel trio de la pianista i cantant Lucía Fumero. El dissabte 24 serà el torn del duet format pel camerunès Richard Bona (baix i veu) i el cubà Alfredo Rodríguez (piano), amb Gonzalo del Val Trio & Benet Palet com a teloners, per acabar el diumenge 25 amb la banda dels cubans Aymée Nuviola (veu) i Gonzalo Rubalcaba (piano), que tocaran després del Lluc Casares Septet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia