Patrimoni

Patrimoni

Badalona farà visitables dos nous espais arqueològics romans

El patrimoni romà visitable de Badalona creixerà amb la incorporació de dos nous espais. Es tracta de les restes d’una terrisseria del segle I aC, la més antiga i l’única localitzada dins de la ciutat romana de Baetulo, i d’un espai que permetrà descobrir com funcionava l’abastiment d’aigua a la ciutat romana i moderna, que farà accessible el conducte d’aigües romà, ja conegut i que es podia visitar en ocasions puntuals, i també restes de l’aqüeducte del segle XVIII.

La possibilitat de fer visitables les restes ha sorgit arran de la construcció d’una nova finca al número 20 del carrer Pujol, al solar conegut tradicionalment com l’Hort d’en Fluvià. El Museu de Badalona ha treballat amb els propietaris i amb l’empresa constructora per vetllar pels elements patrimonials que es conserven en aquest espai. Així, ha impulsat la firma d’un conveni entre l’Ajuntament de la ciutat i els propietaris del terreny, per a la sessió de dos espais situats dins del nou edifici. A la planta baixa hi haurà un espai de 275 m², on es podrà visitar la terrisseria excavada l’any 2006, i un segon espai de 350 m² permetrà, a través d’un únic accés, la visita a l’aqüeducte del segle XVIII i a la baixada del conducte d’aigües del segle I, que fins ara estava limitada per barreres arquitectòniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia