Patrimoni

Rehabilitaran la sala municipal de Castelló amb el projecte 3 al Descobert, guanyador del concurs derivat d’un projecte participatiu

La sala municipal de Castelló d’Empúries es remodelarà amb el projecte 3 al Descobert, guanyador del concurs derivat d’un projecte participatiu. La ciutadania va donar suport a tres projectes: 3 al Descobert, Escenes i Pàtina, en aquest ordre de preferències. En total, hi van participar 238 veïns, que representa un 2,4% del cens.

Descobrir textures

El projecte vol recuperar les restes del Palau i de l’església (s. XV-XVII), rehabilitar l’absis i la torre de defensa (s. XIII), respectar les intervencions històriques i renovar la sala en el seu conjunt. Proposen descobrir la textura dels murs i pilars, exposar les restes de les motllures neoclàssiques de l’església i recuperar la tensió de les voltes enguixades de l’absis i del cor, reforçar l’ondulat traçat de les llotges del 1933, de les seves graderies i les escales.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, en relació amb el procés participatiu, destaca el fet de “donar valor a l’interès mostrat pels veïns i veïnes de manera molt positiva”.L’alcalde, Salvi Güell, valora el desenllaç del concurs explicant que “un cop realitzats tots els tràmits legals i havent-se reunit el jurat i valorat l’opinió dels veïns i veïnes, ara ens toca començar a treballar per fer realitat la rehabilitació tan necessària d’aquest equipament, que ens permetrà dotar el municipi d’un espai de primer nivell i adaptat als nous usos culturals, turístics i veïnals que li podem donar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia