Cinema

‘Jungle cruise’, del parc a la pantalla

Nascut a Barcelona el 1974, Jaume Collet-Serra s’ha format i ha treballat sempre als Estats Units: va estudiar al Columbia College Hollywood, va dirigir publicitats i videoclips i va començar a dirigir cinema en una carrera que no para de créixer. Primer films de terror (La casa de cera, L’òrfena...) i després quatre thrillers amb Liam Neeson (Sin identidad, Non-stop, Una nit per sobreviure, El pasajero). Jungle cruise , que s’estrena avui –també en català–, és un salt amunt en la seva carrera, un esglaó fins al podi dels artesans que han arribat més amunt a Hollywood: té un pressupost de 200 milions de dòlars (segons la Viquipèdia) i inclou l’estrella més ben pagada dels últims anys, Dwayne Johnson.

Jaume Collet-Serra ha explicat a la revista Variety: “Hi ha hagut oportunitats per fer grans pel·lícules abans, però totes eren seqüeles, i volia que la meva primera gran pel·lícula fos una peça original, així que havia estat esperant deliberadament alguna oportunitat com ara Jungle cruise durant molts anys.” “Volia que fos una cosa purament meva –continua–. Vaig llegir aquest guió i vaig veure l’oportunitat que havia estat esperant de començar alguna cosa des de zero.Volia crear un món que no existia, i saps que quan Disney va a fer alguna cosa, ho fan bé.” De la bona química de Jaume Collet-Serra i Dwayne Johnson se’n parlarà: el cineasta també dirigeix la primera incursió de l’estrella més ben pagada de Hollywood en el cinema de superherois, en el projecte de DC Films Black Adam.

Deutor del cinema clàssic d’aventures i, en particular, dels films d’Indiana Jones, Jungle cruise adapta a la pantalla gran una popular atracció dels parcs de Disney del mateix nom, com ja feia Piratas del Caribe. El capità Frank Wolff (Dwayne Johnson) i l’aventurera Lily (Emily Blunt) naveguen en un vaixell atrotinat per l’Amazones i viuen tota mena d’aventures a la recerca d’una planta amb el poder de curar totes les malalties. L’actor català Quim Gutiérrez i el malagueny Dani Rovira fan petits papers en el film.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia