Música

Perales, el comiat de l’home tranquil

José Luis Perales (Castejón, Conca, 1945), l’home tranquil de la cançó melòdica espanyola, va triomfar ahir a la nit al Festival de Cap Roig , dins la seva intensa gira de comiat dels escenaris, que també passarà els dies 25 i 26 de novembre i el 17 de desembre per l’Auditori Fòrum de Barcelona, i tancarà el seu periple estatal els dies 21 i 22 de desembre al WiZink Center de Madrid. El 2022, la gira continuarà per terres americanes.

A Cap Roig, el mestre Perales es va reivindicar a si mateix no només com un intèrpret mesurat o amb un estil molt propi, sinó també com un gran compositor de cançons, tant en quantitat com sovint també en qualitat: més de 500 temes registrats a la SGAE, que ha creat no només per a la seva extensa discografia com a solista, sinó també per a altres intèrprets. Totes aquestes facetes queden reflectides en el disc recopilatori Mirándote a los ojos (Recuerdos, retratos y melodías perdidas) , publicat el 2019 com a pròleg d’aquesta gira.

Entre la vintena de temes que van sonar ahir a Cap Roig, no hi van faltar els seus grans èxits com a vocalista que sovint canta als amors trencats i als renaixements vitals –¿Y cómo es él?, Un velero llamado Libertad, Me llamas–, però també com a compositor de cançons inoblidables per a Jeanette (¿Por qué te vas?) o Mocedades (Le llamaban loca), entre altres artistes.

El Pot Petit, ajornat

D’altra banda, el grup de música familiar El Pot Petit , que havia d’actuar dilluns vinent a Cap Roig, ha hagut d’ajornar l’actuació fins al 19 d’agost per dos positius a les seves files, que també els han obligat a ajornar fins l’any vinent l’actuació a Portalblau, i a modificar altres dates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona