Música

‘Dancehall’ a l’Arena

Bad Gyal va debutar al Festival de la Porta Ferrada dissabte a la nit, de ben segur el millor moment de la setmana per desplegar el seu repertori de dancehall entre un públic amb una mitjana d’edat molt més jove del que sol ser habitual en l’esdeveniment, centrat al Guíxols Arena. La vilassarenca, un altre exponent del potencial de les xarxes socials per fabricar noves estrelles –en el seu cas, però, produïda a si mateixa–, va fer exhaurir les 2.500 entrades de l’aforament restringit, i després d’haver de posposar el concert l’estiu passat, l’espera va valdre la pena per als fans, que van gaudir dels darrers temes que la cantant ha incorporat al repertori enguany.

Va ser el cas de Pussy, tema amb què Bad Gyal, amb look de diva de la pista, va irrompre sobre l’escenari del recinte. Ho va fer després del característic toc de sirena, i envoltada de les quatre ballarines que la van acompanyar durant l’actuació. Tothom alerta i transició cap a una altra de les novetats, Judas. I dos temes més veterans per continuar fent boca, Jacaranda i Gasto, abans de la salutació al públic, concisa: “Estem molt contents de ser aquí i veure això tan ple; donem-li Candela”, la següent cançó, amb d’altres de molt celebrades, com ara les ja clàssiques Pai, Mercadona, Hooka, o Yo sigo iual, en què en algunes de les rimes en català –“jo estava molt perduda quan em vaig posar a cantar; jo sí em sentia una merda, ara soc un exemple”– dona pistes sobre l’inici d’una carrera que per ara no té aturador.

En un concert de música electrònica, només el discjòquei, rere la taula de mescles, les quatre ballarines i tres grans pantalles acompanyaven la cantant, que, a banda de les lletres, juga amb les coreografies desacomplexades i el perreo i les remenades com a moments culminants de cada tema, que van fer anar pujant la temperatura del públic. Molts fans van acabar l’actuació ballant dempeus i fent patir una mica l’organització, després que l’anterior concert, de Sergio Dalma –la nit prèvia–, hagués estat una bassa d’oli. Però pels volts de les dotze de la nit, i amb Fiebre, el concert va acabar sense incidents i amb tothom content.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona