Música

Tot venut al Festival Savall

El I Festival Jordi Savall es va cloure diumenge amb la interpretació de Les Goûts Réunis, a càrrec de l’orquestra Le Concert des Nations, al Monestir de Santes Creus (Alt Camp). El cicle va abaixar el teló després de cinc concerts, per on han passat La Capella Reial de Catalunya, el conjunt Hespèrion XXI o la formació Orpheus XXI. Totes les actuacions van exhaurir les entrades. “És una joia veure com hem pogut tirar endavant el festival amb tan poc temps de preparació; estem molt contents perquè ens han acollit com si fóssim a casa”, afirmava el mestre. La voluntat de Savall és que el certamen tingui continuïtat per “assegurar” el seu llegat i donar impuls a grups emergents i joves.

Rebut amb forts aplaudiments, el mestre, que el dia 1 va complir 80 anys, va dirigir i tocar la viola de gamba en l’últim concert de la primera edició del festival que du el seu nom. “És una joia venir en un espai tan bell, en un lloc on hi ha tota aquesta aura del món cistercenc, amb tota la història del nostre país, i poder arrelar aquí un festival que omplim de músiques nostres i de fora”, expressava.

La primera edició del festival ha tingut un pressupost de 70.000 euros, 21.000 sufragats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i gairebé 10.000 per una subvenció de la Diputació de Tarragona. Savall ha fet una aportació de 30.000 euros i la resta prové d’aportacions privades. El mestre no descarta que en futures edicions es puguin fer concerts en altres espais vinculats a la Ruta del Cister, com ara Poblet o Montblanc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona

Byron: boig, dolent i perillós

Barcelona
Barcelona

David Walliams, supervendes de literatura juvenil i pregoner

Barcelona