Música

Mor el saxofonista Brian Travers, membre fundador dels UB40

El músic va morir diumenge a casa seva després d’una “llarga i heroica lluita contra el càncer”, segons ha informat el grup britànic

El saxofonista i compositor Brian Travers, membre fundador del grup de reggae UB40, ha mort als 62 anys com a conseqüència d’un càncer, segons ha comunicat aquest dilluns la banda britànica.

“Amb gran tristesa anunciem la mort del nostre camarada, germà, membre fundador d’UB40 i llegenda de la música, Brian David Travers”, han informat UB40 en un comunicat a la seva pàgina web oficial. El grup detalla que Travers va traspassar diumenge al seu domicili de Birmingham (centre d’Anglaterra) acompanyat per la seva família, “després d’una llarga i heroica lluita contra el càncer”.

Travers va començar a tenir problemes de salut a principis de 2019, quan els metges li van detectar dos tumors en el cervell, i això li va impedir participar en la gira d’aniversari d’UB40.

No obstant això, va poder actuar per última vegada amb la seva banda al desembre de 2019 en un concert celebrat a l’Arena Birmingham.

El saxofonista britànic va ser un dels membres originals d’UB40 el 1978 al costat de James Brown i Earl Falconer. Poc després es van unir a la banda la resta d’integrants (Alistair Campbell, Robin Campbell, Norman Hassan, Michael Virtue i Astre), tots ells amics procedents de diferents escoles de la seva Birmingham natal i de famílies treballadores. El nom del grup al·ludeix al formulari que els aturats havien d’omplir per a poder rebre la prestació per desocupació al Regne Unit.

Durant els seus més de 40 anys en actiu, el grup ha aconseguit grans èxits amb temes com a “Red Red Wine” i “Falling In Love With You” i ha venut més de cent milions d’àlbums a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia