Art

Art & Gavarres invita a reflexionar sobre la proximitat

Les intervencions es faran a Cassà, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera, del 4 de setembre al 15 de desembre

La normalitat és traïdora. Pot fer creure que és l’estat natural de les coses i que es recupera a voluntat. Però uns quants mesos de confinament dràstic i un any i mig llarg de convivència amb la incertesa han mostrat la feblesa de tot allò que es donava per sabut. Que la natura tornava a reconquerir espais que li havíem robat, posem per cas, tot i que potser simplement és que teníem més temps per mirar-la. Mentre érem tancats, vam estimar els testos dels balcons i les bestioles que furetejaven per unes ciutats buides, i amb ells, vam sentir nostàlgia de les muntanyes i les gorgues, dels boscos on ens endinsàvem de petits, i amb la primera normalitat reinstaurada per decret, ens hi vam llançar com criatures al parc. El resultat és que molts espais naturals protegits, com el de les Gavarres, han rebut més visitants que mai, amb el consegüent impacte en els ecosistemes per l’augment del trànsit i del soroll, l’erosió dels corriols i, també, per l’acumulació de deixalles.

La quarta edició de l’ Art & Gavarres , un festival nascut de la convicció que l’art és un mitjà per projectar noves mirades al paisatge, arriba en el moment idoni per advertir que, si la normalitat era saber apreciar allò que tenim més a prop, no ha de ser al preu de malmetre-ho. La generositat de la terra, tan nutritiva i regeneradora, no forma part de cap normalitat regalada. L’edició d’aquest any, que es va presentar ahir al Bòlit de la Rambla, tindrà lloc del 4 de setembre al 15 de desembre a Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera, i hi participaran divuit artistes que amb les seves intervencions efímeres donaran sentit al lema de la convocatòria: Sense anar gaire lluny, amb el qual es posa l’atenció en la necessitat de conscienciar la població sobre la preservació del seu entorn més proper. La presentació va servir per inaugurar al Bòlit l’exposició Geografies immaterials de la Vall de Sant Daniel, de Beatriz Aísa, que es podrà visitar fins al 26 de setembre. Els artistes treballaran al llarg d’aquesta setmana a diverses localitzacions dels cinc municipis participants, a l’aire lliure i amb materials naturals. Són Akunzo, Alejandro López Vega, Azahara Cerezo, Beatriz Aísa, Clara Riera, Jordi González Castelló, Juli Sanjuan Palma, Louise Sudell, Lourdes Ral, Valentí Miquel, Lucía Loren, Mailén Navas, Andrés Siri, Maria Güell, Pep Ramis, Sergi Quiñonero, Teresa Abad, Xevi Bayona Camó.

El festival Art & Gavarres l’organitza el Consorci de les Gavarres, adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Bòlit i els ajuntaments implicats. Àngels Artigas i Oriol Granyer en són els directors artístics.

LA XIFRA

18
artistes
participen en la quarta edició amb intervencions efímeres a cinc municipis de les Gavarres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA