Música

Dues dècades de militància

La sala de concerts La Mirona de Salt celebra el seu 20è aniversari aquesta tardor amb 25 concerts

M Clan, Depedro, Andrew Strong, Anier, Koko-Jean i Los Zigarros hi actuaran en els pròxims mesos

La Mirona ja va tenir un part complicat: s’havia d’inaugurar el dissabte 15 de desembre del 2001, amb un concert de diversos grups encapçalat per Els Pets, però una gran nevada va obligar a ajornar aquest concert inaugural fins al 21 de desembre. Durant els seus 20 anys d’existència, la sala de concerts de Salt (Gironès) ha passat per altres vicissituds i per unes quantes crisis, entre aquestes l’actual pandèmia, però també s’ha consolidat com un dels millors espais de música en viu del país, com ho han reconegut els premis Arc i Enderrock, amb una implicació activa en l’ús de la música com a element de cohesió social a través del projecte de les Cases de la Música, i sobretot un enorme historial de concerts: Rosendo va protagonitzar el concert número 1.500 de la sala el 12 d’octubre del 2018 i, a pesar de la inestabilitat de l’últim any, segur que aquesta xifra ha crescut substancialment.

Per tant, La Mirona celebra aquesta tardor el seu 20è aniversari i ho fa de la millor manera possible: donant continuïtat a la seva programació, amb 25 concerts entre demà divendres i el 17 de desembre. “Programar música en viu ara mateix és fruit de la militància i de la nostra vocació pública per no deixar un espai buit”, explica el director de La Mirona, Quim Marcé, que hi afegeix tot seguit: “La programació que presentem ara està estudiada al mil·límetre perquè hi hagi una resposta suficient del públic i que, tot i les grans restriccions en aforament que tenim en l’actualitat, obrir ara no suposi haver de tancar en el futur.” Avui es posen a la venda les entrades per a aquests 25 concerts. Els del setembre tindran lloc a l’exterior de la sala i la resta, a l’interior, sempre amb seient i seguint totes les mesures per prevenir els contagis.

La programació s’obrirà demà amb Möther Mine, una banda de rock que té entre els seus components el baixista Javi Garrigós (Àspid) i dissabte es completarà el primer cap de setmana amb la festa dels banyolins Germà Negre, que estrenen un nou EP: Picants, obscenes, amor i penes. Al setembre també passaran per La Mirona The Bazaga’s, Laura West, Manolo Kabezabolo en programa doble amb els bascos Rat-Zinger i el raper Delaossa.

L’octubre s’obrirà amb l’homenatge a Pink Floyd de The Other Side i continuarà amb Joan Rovira, Triwe i Smoking Stones, Koko-Jean, Tramma, Balkan Paradise Orchestra, M Clan en format de duo acústic i Andrew Strong, de la pel·lícula The Commitments. Per al novembre s’han programat Depedro, ABBA The New Experience, Sara Roy, Brothers in Band, Los de Marras, Arpaviejas i La Ludwig Band. El 4 de desembre tindrà lloc el tradicional concert de recollida de joguines, amb Me&My Mulón, Cendres i Rockill, i fins a final d’any hi actuaran també Anier, Los Zigarros i l’Orquestra Di-versiones, que el 17 de desembre tornarà a protagonitzar el concert d’aniversari de La Mirona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES