Música

“El gran dia de Girona”, de Civil, a punt de reestrena

El proper 11 de setembre, a l’Auditori, es recupera una de les grans obres del compositor gironí Francesc Civil

Més de cent cantaires provinents dels cors de la Capella Polifònica de Girona i del cor Filharmonia, juntament amb altres cantaires i en col·laboració amb l’Orquestra de Girona, presentaran, el proper 11 de setembre a l’Auditori de Girona, un concert que, amb el nom d’El gran dia de Girona, vol fer un homenatge, segons el director Martí Ferrer, a la resistència i la resiliència en temps de pandèmia, representar un record i un comiat als éssers estimats i ser una oportunitat per recuperar patrimoni coral gironí.

El programa tindrà dues grans peces. D’una banda, el Rèquiem de Gabriel Fauré, que és, segons explica Ferrer, un rèquiem “seré, positiu, i ple de llum”: “Aquesta serenor és la que volem en aquest record a les persones estimades.” D’una altra, El gran dia de Girona, una composició del mestre gironí Francesc Civil amb lletra de Salvador Sunyer i Aimeric. L’obra va ser composta en commemoració d’un altre episodi en què als habitants de Girona els va caldre ser resistents i resilients davant un invasor: els setges que Girona va patir per part de l’exèrcit francès els anys 1808 i 1809.

A més de les dues corals i l’orquestra, en el concert intervindran els solistes Mireia Tarragó, Xavier Mendoza i Maite Mer i l’organista Pau Riuró. La cita, per a què ja hi ha entrades a la venda, és el proper dissabte dia 11 de setembre, a les dotze del migdia, a la sala gran de l’Auditori de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia