Art

Radu Adrian mostra obres que abracen una intimitat sacra

L’artista figuerenc inaugura avui (19 h) a la Fundació Valvi l’exposició de Joves Talents titulada ‘Entre ser’

A més de mostrar la casa als convidats, a Romania hi ha la tradició de seure i repassar plegats l’àlbum de fotos familiar. Des que va tornar fa tres anys d’una estada en un lloc remot de Suècia, Radu Adrian Puiu (Bucarest, 1993) ha tingut l’anhel de viure a prop dels seus pares i retrobar-se amb els amics, novament a Figueres. Un afecte per l’entorn immediat que es plasma a l’obra d’aquest talentós artista format en belles arts a Barcelona i que, mantenint aquells costums familiars, ara ens revela a través de l’exposició que avui inaugura (19 h) a la Fundació Valvi sota el títol Entre ser.

Convidats a veure-la fins al 13 de novembre, la mostra aplega una varietat de dibuixos, esbossos i olis amb què Radu Adrian obre les portes al seu món personal, format a partir de retrats de persones estimades, paisatges viscuts o captant detalls i instants fugaços, com poden ser una flor regalada o una pedra trobada pel camí reconvertida en un monòlit sacre. Subjectes quotidians però que tenen un halo misteriós; que parteix del realisme però que abraça l’abstracció.

L’autor mira al classicisme, però amb ulls contemporanis. Cada obra és un camí en què l’artista busca, cerca, investiga, explora i experimenta amb diferents tècniques. “El quadre neix amb mi mentre em deixo endur per la intuïció”, explica. I d’aquí que ens trobem amb una mirada més eclèctica del que aparenta a simple vista, revelada a cada traç, a cada capa de color i reeixida després d’un laboriós procés pictòric. “M’encanta que la tècnica parli per si mateixa”, confessa l’artista.

Germina Bastardas escriu al catàleg: “La vivència esquinça el realisme.” I és talment així com dota els subjectes retratats d’una ànima que ens permet pensar que els coneixem de tota la vida. I així abracem la seva intimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA
TRADICIÓ

La Patum recupera tres partitures de fa un segle

BARCELONA
Figa Flawas
Grup de música

“Volem arribar a gent que no escolta mai res en català”

Barcelona