Música

Retorn estroboscòpic

Antònia Font trenca un silenci discogràfic de nou anys amb un avançament d’un nou treball previst per a la primavera del 2022

El retorn, l’any vinent, d’Antònia Font no únicament serà als escenaris, sinó també discogràfic. Els mallorquins van publicar ahir Un minut estroboscòpica , primer avançament d’un disc previst per a la primavera que arribarà nou mesos i mig després de Vostè és aquí, després del qual el grup es va dissoldre. “Quan em vaig plantejar d’escriure cançons noves per a Antònia Font, el primer que vaig pensar és que havien de ser cançons d’Antònia Font, no podien ser com les que escric per a mi, ni com les músiques que faig per a altres coses. No era el moment d’experimentar amb la banda, era el moment de recuperar l’essència i escriure com si aquests anys de silenci no haguessin passat”, explicava Joan Miquel Oliver, compositor i guitarrista de la banda, en un comunicat emès ahir. “Vaig haver de fer un esforç per recuperar l’univers primigeni, els principis estètics que em van motivar de posar-me a escriure fa quasi trenta anys”, hi afegia. “En un aspecte mental no es pot explicar en què va consistir això, si és que ho sé, però puc explicar que em vaig tancar dins del meu dormitori durant dies, tapat fins al cap dins el llit, com si estigués malalt, intentant dormir i estar despert alhora, somiar, sobretot, fer un viatge a llocs desconeguts del meu cervell que encara no coneixia, i d’aquesta manera vaig aconseguir connectar amb el món màgic d’Antònia Font, que, molt lluny de ser meu, ja és en un lloc imprecís que ni jo mateix sé com es va crear. Però el vaig trobar, i, com si fos un estany enmig de la muntanya per a mi sol, hi vaig bussejar durant setmanes i van sorgir soles, aquestes cançons.”

Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon, segons van confirmar ahir, faran quatre úniques presentacions del disc, encara sense títol: 11 de juny al Primavera Sound, 18 de juny a Inca, 9 de juliol a València i 15 d’octubre al Palau Sant Jordi de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen