Música

La Troupe viu amb ‘Festisme’

El grup, finalista del concurs Sons de la Mediterrània, publica un disc per ballar, cantar i afrontar la realitat

La cosa no pinta bé, però rendir-se no és una opció. Per això, La Troupe ha inventat un nou concepte per titular el seu primer disc: Festisme. “És una nova manera de viure i afrontar la realitat que ens envolta. Des de la bonhomia i les bones maneres, viure amb el festisme significa creure que la vida pot ser una festa”, s’explica en el text promocional del disc autoeditat per aquest col·lectiu format per músics catalans i mallorquins que es mouen entre Sant Celoni i Barcelona. Són Núria Perich (bateria, també amb la Balkan Paradise Orchestra), Josep A. Molina (baix), Judit Domènech (guitarra i veus), Gregori Amengual (teclats i veus), Joana Gumí (acordió diatònic i veu) i Ernest Garrido (veu), que també és vocalista de Heavy per Xics. El seu còctel inclou ingredients tan diversos com ara la cúmbia, el vals, el ska, la ranxera o el reggae, sobre una base de folk que reforça el so de l’acordió. “No volem estancar-nos en un sol estil i qui sap si en el proper disc hi haurà un reggaeton. Si es fa ben fet, no hi ha cap problema.” El disc ha estat coproduït per Marià Roch (Dusminguet, La Troba Kung-Fú) i gravat i mesclat per Arnau Burdó.

La Troupe , un grup creat en plena pandèmia, ha aprofitat bé la seva encara curta vida i va quedar finalista en l’última edició del concurs Sons de la Mediterrània, a la Fira Mediterrània de Manresa. “Volem oferir un directe també molt festiu, amb una proposta escènica innovadora i una connexió especial amb el públic”, expliquen. Que remarquin tant la seva vocació festiva no vol dir que no toquin de peus a terra. Mostren consciència i compromís ja amb la seva formació paritària i apliquen aquesta filosofia a tot l’equip que els envolta. També volen “col·laborar i treballar braç a braç amb entitats i persones que defensen els mateixos valors” que ells, “com ara l’autogestió, el cooperativisme i la sostenibilitat”. No tot és festa .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia