Altres

Cassà programa fins al juny cent actes culturals

Amb la Macca i els premis literaris, vol ser la capital cultural del sud del Gironès

Cassà de la Selva presenta la programació cultural del primer semestre del 2022 amb l’objectiu de posicionar-se com la capital cultural del sud del Gironès. Fins al juny, s’han programat més de cent activitats de vuit disciplines artístiques diferents, i hi destaquen dues cites imprescindibles en el calendari cassanenc: la Macca i els premis literaris.

La Macca, la mostra d’animació i curtmetratges de Cineclub Vuitimig, aquest any fa un pas més i s’obre al còmic amb la participació d’un dels referents del còmic del país, Albert Monteys. A més, l’exposició Els universos d’Albert Monteys es podrà veure a la sala d’exposicions de Can Trinxeria del 12 de febrer al 22 de març. En quant als premis literaris, celebrats per primera vegada l’any 1967 per la Colla Excursionista Cassanenca, són uns dels premis literaris en llengua catalana més antics de lademarcació.Cassà va incorporar l’últim trimestre el cicle de jazz i músiques improvisades Jazzà a les Golfes de Can Trinxeria. El Jazzà continua amb un concert de Manel Fortià el diumenge 16 de gener a les set de la tarda. També hi actuaran Sergi Felipe, Clara Lai Quartet i UnderPool 5.2.

El cicle de conferències de l’Arxiu de Cassà ha organitzat propostes de memòria històrica. Salomó Marquès parlarà del mestres republicans el 15 de gener. El 12 de març, Josep Maymí tractarà de la religió en la postguerra, i Jordi Pons, de les víctimes dels camps nazis, el 12 de febrer. El 16 d’abril, David Gesalí i David Íñiguez tractaran les brigades internacionals, i el 14 de maig, Eva Pinyol abordarà les dones del franquisme. L’exili i la repressió clourà el cicle el dissabte 11 de juny amb Jordi Gaitx i Pilar Francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia