Arts escèniques

Més de 60.000 espectadors omplen Dansa Metropolitana

El festival ha augmentat fins a un 26% el nombre de públic d’abans de la pandèmia

A l’espera que el Departament de Cultura i el sector de la dansa resolguin la falta de festival estratègic aquest 2022, Dansa Metropolitana es reforça com a activitat clau per a la divulgació de la dansa, coordinant les programacions de fins a 12 municipis durant tres caps de setmana de primavera. En aquesta cinquena edició, s’han superat els 60.000 espectadors, amb un increment del 26% d’espectadors d’abans de la pandèmia, segons els organitzadors.

Les xifres podrien haver estat molt més destacades si no hagués coincidit la Dansa Metropolitana amb l’arribada de les pluges. I és que l’acció Confluències es va plantejar fer-la a l’aire lliure i ha calgut anul·lar o traslladar pràcticament totes les actuacions. Per exemple, dissabte passat es van anul·lar totes les funcions del Territori Dansa a L’Hospitalet de Llobregat, una jornada en què es programava fins a 12 actuacions en un dia dins del cicle Confluències. S’han comptabilitzat 8.000 espectadors entre les actuacions traslladades del Confluències.

Del 10 al 27 de març s’han programat prop de 300 activitats en diferents espais des 12 municipis de l’àrea metropolitana implicats (Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans). Enguany, s’han sumat Sabadell i Granollers a l’organització s calcula que l’ocupació ha estat del 75%. A sala s’han programat fins a 115 funcions amb una assistència de 17.500 espectadors. El Festival va mantenir, com l’any passat, una finestra a les coreografies al cinema, a través de la Filmoteca i de Filmin. S’han compatibilitzat fins a 34.000 visualitzacions

Amb aquestes dades, Dansa Metropolitana s’erigeix com la cita més important per a les arts en moviment. En cinc anys, ha aconseguit integrar equips claus de la capital com el TNC i el Teatre Lliure a més del Mercat de les Flors. S’hi apleguen produccions catalanes i internacionals i aconsegueixen desplegar-se en tot tipus de dansa i també adreçat a tot tipus de púbic (per exemple es comptabilitza un miler d’espectadors del programa educatiu i de tallers vinculat al festival.

Sismògraf, la setmana vinent

El Sismògraf que dissabte fa la seva primera rèplica i que es desplega del 7 al 10 d’abril ha deixat de ser estratègic, per decisió pròpia. Ara, Conselleria de Cultura amb les associacions del sector estan decidint el millor camí per promoure la dansa al circuït tant català com internacional els propers anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia