Patrimoni

Exposició sobre la llengua al Palau Robert

A partir d’avui i fins al 8 de mai, el Palau Robert de Barcelona acull la mostra (amb entrada lliure) Les llengües no moren, les maten. Avui ha estat presentada per la presidenta de Linguapax Internacional, Mònica Pereña, i el director general de Difusió, Ignasi Genovès.

L’exposició, co-organitzada amb l’associació Linguapax Internacional, proposa posar en valor la riquesa lingüística i cultural del món –s’hi parlen al voltant de 7.000 llengües– i alertar de la pèrdua de diversitat que es produeix de manera cada vegada més ràpida. Però sobretot, vol mostrar els beneficis que té el multilingüisme i el multiculturalisme per a les persones i per a les societats i quins són els instruments i les actuacions que els afavoreixen (educació multilingüe, tecnologies lingüístiques, generació de formes i pràctiques culturals noves i protecció i respecte als drets humans).

L’aportació que fa Linguapax des de Catalunya, a escala internacional, és contribuir i sovint liderar aquest reconeixement a la diversitat lingüística i cultural i promoure la reflexió des d’àmbits i disciplines diverses per proposar formes de gestió igualitàries i equitatives perquè aquesta diversitat ocupi l’espai central que li correspon en el panorama mundial actual.

Igualment, els esforços col·lectius i els exemples reeixits en la conservació i l’activació del català i els reptes identificats amb la transformació multilingüe del nostre país, ajuden a obrir el debat al món i a convertir Catalunya en referent de la valorització de la diversitat lingüística fent-la visible, de manera transversal, en aspectes diversos de la vida social i cultural del nostre territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia