Patrimoni

La reforma de la casa natal de Dalí, enllestida d’aquí a un any

Els treballs de la segona fase estan ja adjudicats i d’aquí a pocs dies s’haurien de començar perquè no es poden entregar més enllà del març del 2023

El ministre Iceta va visitar ahir l’edifici i el museu

La reforma total de la casa natal de Salvador Dalí, al carrer Narcís Monturiol de Figueres, ha d’estar acabada el mes de març de l’any que ve. Aquest és el termini màxim de les obres de la segona fase, que s’han d’iniciar en els pròxims dies. Ahir el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, va visitar l’edifici reformat. Fonts municipals van admetre ahir que la reforma no pot anar més enllà perquè aquest és el termini fixat pels fons Feder, que cofinancen la reforma.

El Ministeri de Cultura espanyol també participa en el finançament de la reforma. Per això, ahir Iceta va visitar la ciutat. Primer va passar per l’ajuntament, on va signar en el llibre d’honor de la ciutat, i posteriorment es va desplaçar a peu fins al museu, on el va rebre el president de la fundació, Jordi Mercader, acompanyat de directius de la institució i autoritats diverses. Després Iceta va anar fins al Museu del Joguet i cap a les dues del migdia va visitar la casa natal de Salvador Dalí per poder comprovar l’estat de la rehabilitació de l’edifici, en què ja s’ha completat la primera fase de les obres. La segona fase ja està adjudicada i està a punt de començar.

Iceta va manifestar que era important cuidar al màxim “tot el potencial de Dalí i tot el seu patrimoni”, i va assegurar que el Ministeri de Cultura segueix “de prop” tot aquest procés.

Els treballs de rehabilitació han servit perquè es descobrissin gravats originals de l’època a l’habitació on va néixer el pintor. Se’n desconeix, de moment, l’autor i si els va fer el mateix artista. S’hi ha trobat un dibuix amb una figura femenina estirada que podria estar dormint o morta, i un gravat amb una espècie de sanefa.

LA DATA

Set. 2019
Rehabilitació.
Les obres de rehabilitació de la casa natal van començar el setembre del 2019.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia