Patrimoni

Èxit de voluntaris per a les excavacions del jaciment romà de Blanes

En tres dies es va assolir el nombre total de reserves que s’havien previst

Els diferents equips de voluntaris han començat els treballs de suport al jaciment romà d’Els Padrets de Blanes, un cop ara fa uns dies van començar les excavacions. En només tres dies es va assolir el nombre total de reserves que s’havien previst.

Les tasques principals de l’excavació les està duent un equip de cinc arqueòlegs i arqueòlogues, encapçalats per tot un expert en la matèria, Joan Llinàs, coordinat amb el tècnic de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Blanes. Formen part de reduïts equips d’entre tres i quatre persones que cada setmana aniran canviant d’integrants per poder donar l’oportunitat que el màxim nombre de persones possible pugui participar en l’experiència. Abans d’incorporar-s’hi, el tècnic de Patrimoni Històric, Toni Reyes, ha encapçalat diverses trobades amb tots els voluntaris, per informar-los de l’experiència.Els equips de voluntaris i voluntàries estan actuant en dues tasques principals, sempre donant suport i sota supervisió de l’equip de professionals contractats per l’Ajuntament de Blanes. D’una banda, el treball de camp al jaciment, que requereix un cert esforç físic i saber-se moure sobre un terreny irregular –Els Padrets està situat al cim d’un petit promontori, al barri de sa Massaneda–; i, d’una altra banda, el treball de laboratori, ajudant a netejar i classificar el material que s’ha anat desenterrant.Els diferents equips s’han distribuït al llarg de nou torns, que generalment coincideixen amb una setmana natural laboral, tot i que també n’hi ha que no ho seran al complet. Les tasques de suport dels voluntaris i voluntàries està previst que finalitzin pràcticament coincidint amb l’activitat prevista per l’equip d’arqueòlegs, a finals del mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen