Música

El Festival de Cerdanya es trasllada d’Alp a Llívia, amb Raphael, Fangoria, Sara Baras i Stay Homas

La segona edició del festival tindrà lloc del 10 al 20 d’agost i inclourà també les actuacions de Joan Dausà, God Save The Queen, Kool & The Gang, Loquillo, Niña Pastori i Guitarricadelafuente

La segona edició del Cerdanya Music Festival, que tindrà lloc del 10 al 20 d’agost a Llívia, inclourà deu concerts d’artistes tan diferents com ara Raphael, Fangoria, Sara Baras, Stay Homas, Kool & The Gang, Niña Pastori, Loquillo, Joan Dausà i Guitarricadelafuente, als quals s’afegirà la festa Flower Cerdanya Power, amb música en viu dels anys setanta i vuitanta. El festival ha canviat d’ubicació, ja que va néixer l’any passat a Alp (Cerdanya) i aquest estiu es trasllada a un prat situat als afores de Llívia. Els concerts principals començaran a les 21 hores i, prèviament, a partir de les 18.30 h, hi hauran actuacions d’artistes emergents i locals a la zona del Village. Com l’any passat, aquest serà també l’espai destinat a la restauració, amb una oferta gastronòmica basada en el producte de proximitat. Les entrades es posaran a la venda a partir de dilluns a les 12 del migdia.

El director de la promotora Concert Studio, Martín Pérez, ha explicat que el festival ocuparà un espai de 83.000 metres quadrats, una superfície més gran que la que van utilitzar a Alp. “Muntem una ciutat al mig del camp”, ha destacat, per donar a entendre la magnitud que té el projecte. A més, ha dit que l’objectiu és que el certamen continuï els anys següents a Llívia. Concert Studio organitza també a Barcelona el Festival Mil·lenni i el Festival Jardins de Pedralbes, i també va dirigir el Festival de Cap Roig entre els anys 2000 i 2011.

Per la seva banda, l’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha dit que el festival és una “gran oportunitat” per donar a conèixer la localitat i situar-la “en l’àmbit musical de primer ordre”. També ha dit que aquest certamen és complementari a l’oferta que s’havia ofert fins ara al municipi, d’un format més reduït. A més, ha assegurat que l’agost és un bon moment per programar-lo perquè hi ha uns 200.000 visitants a la comarca.

Pérez també ha posat en valor l’efecte que tindrà el festival en d’altres propostes musicals que es venien fent a la zona. Tot i això, ha dit que li “sorprèn” que enguany s’opti per dur a terme a la Cerdanya un altre certamen musical, el Summerfest Cerdanya –que tindrà lloc del 13 al 27 d’agost a Puigcerdà, amb Dani Martín, Antonio Orozco, Sergio Dalma, Lola Índigo, Taburete, Nil Moliner, Els Pets i El Pot Petit– quan fins a la seva arribada, l’any passat, no se n’havia programat cap d’aquest tipus. Des de l’organització han valorat com un “èxit” l’edició de 2021, que va congregar més de 15.000 assistents amb una ocupació mitjana del 75% als esdeveniments principals. A més, en quatre dels deu concerts es van exhaurir les localitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda