Patrimoni

Quinze anys del nou museu Darder de Banyoles

Més de 250 mil persones han passat per l’equipament museístic en aquest període

El Museu Darder celebra avui dimarts el 15è aniversari de la reinauguració de l’equipament, després de la remodelació total de l’edifici l’abril de 2007. Al llarg d’aquests quinze anys, més de 250 mil persones han passat per l’equipament museístic.

El Museu Darder és un dels més antics de les comarques gironines. Inaugurat l’any 1916 va patir pocs canvis fins a la seva remodelació total, que es va iniciar l’any 2003. El 12 d’abril de 2007 va obrir portes el nou equipament com a Museu Darder-Espai d’Interpretació de l’Estany, el que va suposar la incorporació a les col·leccions d’història natural d’una part dedicada a explicar el fenomen hidrogeològic de la conca lacustre de l’Estany de Banyoles. A més, entre altres millores, el nou edifici va permetre disposar d’una sala d’exposicions temporals i una sala d’actes i es va millorar l’accessibilitat i la climatització de l’edifici, així com els espais de treball interns.

Al llarg d’aquests quinze anys, 250.146 usuaris han passat pel museu, ja sigui per visitar la col·lecció permanent, les exposicions temporals o per participar en algunes de les activitats que s’hi han programat.

El director dels Museus de Banyoles, Lluís Figueras, ha remarcat que “en aquests darrers anys han augmentat de forma significativa les activitats que acull el Darder, tant les que organitza el propi museu com les que es fan en col·laboració amb diverses entitats o serveis municipals”. En total, des de la reobertura, el Museu Darder ha acollit 2.354 activitats.

En aquests quinze anys, el Museu Darder ha acollit 87 exposicions temporals. Les més visitades han estat ‘Experiències matemàtiques’ (2016), amb un total de 4.354 visitants; ‘Sedentaris’ (2008), amb 3.457 visitants totals; i Mart-Terra (2012), amb 3.170 visitants totals.

Estructura

Des de la remodelació, l’exposició permanent del Museu Darder es divideix en dos espais. Al soterrani, s’hi pot veure l’Espai Darder i s’hi exposa una magnífica col·lecció que permet entendre i recrear com era la visió que al segle XIX i principis del segle XX es tenia de les ciències naturals. Al primer pis, s’hi situa l’Espai d’Interpretació de l’Estany. L’aigua és el fil conductor d’aquest espai dedicat a l’estany i a la seva conca lacustre. El visitant pot seguir el recorregut de l’aigua des de que cau en forma de pluja a l’Alta Garrotxa fins que arriba a l’estany, els estanyols, els brolladors i les fonts de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia