Patrimoni

Cultura i patrimoni

La Càtedra del Suro de Palafrugell s’estrena amb els premis Santiago Zapata

Es distingiran els treballs de recerca sobre el suro de diferents disciplines, des de les humanitats a les ciències socials

Prenen el nom en reconeixement a un important investigador i catedràtic extremeny

La recentment creada Càtedra d’Estudis del Suro convoca la primera edició dels premis de recerca Santiago Zapata amb l’objectiu de promoure la investigació aplicada a l’àmbit temàtic del suro. Aquesta iniciativa premiarà treballs de recerca de diferents disciplines: des de les humanitats i les ciències socials (història, economia, geografia, antropologia, literatura, didàctica o sociologia) fins a les ciències naturals i la tecnologia (biologia, biotecnologia, química, enginyeria química, ecologia, gestió forestal, enginyeria o disseny industrial).

Els premis prenen el nom de Santiago Zapata en reconeixement de l’impuls decisiu que el catedràtic extremeny va donar a la recerca sobre el suro des d’una perspectiva pluridisciplinària. La iniciativa inclou dues modalitats. D’una banda, es distingirà treballs d’estudiants de grau o de màster, a investigadors novells, o a recerques d’àmbit local, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat espanyol, amb un premi per valor de 1.000 euros. D’altra banda, es guardonarà la recerca realitzada per doctorands i investigadors sèniors de l’àmbit nacional i internacional, amb un reconeixement econòmic de 2.000 euros.

Aquesta és una de les primeres activitats que la nova Càtedra ha posat en marxa des de la seva creació aquest mateix any. La Càtedra d’Estudis del Suro està impulsada per la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Palafrugell i el Museu del Suro de Catalunya, i respon a la voluntat d’impulsar la recerca multidisciplinària sobre el món del suro: des del mateix material fins a la cultura surera, passant pels boscos i les indústries. L’objectiu és divulgar el coneixement al voltant del suro dins i fora l’àmbit acadèmic. Les bases de la convocatòria dels premis de recerca Santiago Zapata es poden consultar al web de la Càtedra .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia