Patrimoni

Blanes potencia el jaciment romà amb més visites

Ara es poden demanar visites personalitzades a l’Oficina de Turisme

Els treballs d’excavació del jaciment romà dels Padrets de Blanes suma, a més de la cinquantena de voluntaris, les visites guiades gratuïtes que ha previst programar l’Ajuntament i que es programaran al llarg de l’any. A banda d’això, ja es poden demanar visites personalitzades directament a l’Oficina de Turisme. Una primera tanda de visites gratuïtes es va fer ara fa uns dies amb gran èxit de participació. Joan Llinàs, l’arqueòleg i director de l’excavació que està en marxa des de mitjan mes de març, i també responsable de l’empresa de serveis arqueològics i culturals Atri Cultura i Patrimoni, adjudicatària del contracte, ha estat el responsable de fer-les.

Aquestes vistes comporten tenir l’oportunitat de poder veure com es desenvolupen les excavacions en viu i en directe al jaciment amb les explicacions de primera mà de qui millor el coneix. L’activitat està organitzada de manera conjunta per l’Arxiu Municipal i el Departament de Turisme de Promoció de la Ciutat, que s’encarregarà de fer les reserves que s’han de fer prèviament, ja que les places són limitades.

Blanda és l’única de les vint ciutats romanes d’arreu de Catalunya que encara quedava per excavar i descobrir en la seva esplendor. La tasca que s’hi està duent a terme dona continuïtat als treballs que ja es van fer a finals del 2019 a càrrec de la mateixa empresa, amb les primeres prospeccions que van confirmar el que ja se suposava: el jaciment dels Padrets és un espai excepcional que amaga sota terra un nucli urbà consolidat en tota regla. Aquests treballs es van concentrar a la zona on s’havia fet una intervenció en la dècada dels anys setanta.

Les tasques principals de l’excavació les està duent a terme un equip de cinc arqueòlegs i arqueòlogues, encapçalats per tot un expert en la matèria, Joan Llinàs, coordinat amb el tècnic de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Blanes. Formen part de reduïts equips d’entre tres i quatre voluntaris –de la cinquantena que es van assolir– que cada setmana aniran canviant d’integrants per poder donar l’oportunitat que el màxim nombre de persones pugui participar en l’experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA