Llibres

Gran ambient de Sant Jordi al Palau de Fires de Girona

Un públic molt nombrós i variat volta des de primera hora del matí per les parades de les llibreries, floristeries i entitats

Vox provoca crispació amb una pancarta i cal presencia policial

El pla C ha funcionat a Girona: aquest any, la fira de Sant Jordi no s’ha pogut fer, pel mal temps, al tradicional emplaçament de la Rambla i la plaça Catalunya, ni tampoc a l’esplanada de la Copa, on va tenir lloc l’any passat, sinó al Palau de Fires, on les parades de llibreries, floristeries i entitats s’han pogut posar a cobert. Hi havia el dubte de si el Palau de Fires, una mica allunyat del centre, seria l’espai idoni per a la festa de Sant Jordi, però aquest matí el dubte s’ha dissipat del tot: un públic molt nombrós de totes les edats s’ha fet seu l’espai firal i volta per les parades, majoritàriament sense mascareta, entre autors i autores signant, espectacles infantils i altres propostes.

Al primer pis del Palau de Fires es concentren les parades de les associacions i els partits polítics. Aquí s’ha produït l’únic moment trist d’una jornada eminentment festiva, quan els militants de la parada de Vox han desplegat una pancarta amb el lema “Fronteras seguras, barrios seguros” que ha provocat una sorollosa protesta a tot el Palau de Fires. La crispació s’ha accentuat quan un dels membres del partit ultradretà ha desplegat una gran bandera espanyola, i ha calgut la presència dels antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, que han tallat l’accés a la parada de Vox per evitar més problemes i garantir la seguretat de tots els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia