Altres

Dansa

El Dia Internacional de la Dansa 2022 torna al carrer

La dansa omple els carrers de Barcelona amb un grapat d’activitats programades per celebrar la jornada

El Dia Internacional de la Dansa (DID) és el 29 d’abril, jornada fixada pel Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO i que commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Després de dues edicions celebrant el Dia Internacional de la Dansa en format digital a causa de la pandèmia, aquest any tornen al carrer a celebrar la festa de la dansa. L’APdC (L’Associació de Professionals de la Dansa de la Catalunya) convertirà de nou aquesta jornada en un escenari obert a la ciutadania i els barris de Barcelona en seran els protagonistes. Tres coreògrafs seleccionats per convocatòria oberta han radiografiat els actius de dansa de tres barris de la ciutat per a proposar tres accions de visibilització simultànies.

Són Sílvia Batet, qui presenta a amb la col·laboració d’entitats i escoles del barri de Sant Andreu un recorregut inspirat amb Oblivion, la seva última peça, que es podrà veure a las 19 h a la plaça Orfila. Per la seva banda, Toni Mira, guanyador del Premio Nacional de Dansa 2010, ha treballat amb centres de creació d’Horta-Guinardó per presentar una acció participativa a la plaça Meguidó, a les 19 h. A més, el ballarí i coreògraf Miquel Barcelona farà una acció itinerant pels carrers de Sants a partir de les 17 h a la sala Turbo (Miquel Bleach, 32), a les 17.45 h al Parc Espanya Industrial, a les 18.30 h a La Comunal (Riera d’Escuder, 38), a les 19 h a la Lleialtat Santsenca (Ozinelles, 31) i a les 19.30 h a Can Batlló (Constitució, 19).

Per altra banda, entre altres activitats, destaquen esdeveniments com el que faran Federica Porello, Vasco Trilla, Karen Mora, Urša Sekirnik i Guillem Rodri, que actuen a La Visava (Sepúlveda, 85); o el taller de ball gratuït al ritme de la música disco dels 80 que s’ofereix al carrer Viladomat 2-8 (20.15 h) o una reinterpretació de balls tradicionals que tindrà lloc demà al Museu Marítim (18.30 i 21 h) a càrrec de l’Esbart Ciutat Comtal. Al Poble Espanyol, RASSART presentarà dinou actuacions de dansa contemporània.

Per a més informació de l’agenda del Dia Internacional de la Dansa 2022 consultar el web de l’APdC .

Manifest DID’22 d’Explica Dansa

Explica Dansa ha signat un manifest que avui vol que arribi a tothom en el qual es reivindica aquesta disciplina artística. “La dansa com a celebració i eina de gratitud està vinculada a molts professionals, a banda dels qui ballen. Com a gestora i productora de dansa, vull donar veu a aquest gran col·lectiu de gestores, productores, comunicadors, programadors, tècnics, fotògrafs, dramaturgs i artistes visuals que, entre tots, acompanyem a ballarins i coreògrafs per a la creació de les arts en viu. I no podem oblidar que la dansa també és el seu públic, i que cal donar valor a la reflexió i la mirada. Perquè la dansa no és només una manera de moure’s. La dansa és, sobretot, una manera de mirar”, declara Beatriu Daniel.

Per la seva part, evocant Tuanaki, Toni Jodar diu entre altres paraules, que “L’ofici de ballarí ha estat la meva vida. És una manera de viure que no t’abandona ni un segon. Perquè la dansa està feta de moltes capes -experiències, teories, tècniques, personatges, històries, ferides, cures…- i, amb els anys, no pares de descobrir-ne de noves. Les maneres de ballar són infinites i qualsevol indret és un bon lloc per ballar. Pels qui encara no ho tenien clar, la pandèmia va acabar de demostrar-ho: tancats a casa, la dansa donava sentit a aquell racó fosc del passadís, a la sala d’estar, a la cuina, al balcó o al dormitori de llençols rebregats on ballàvem i, tot d’una, es convertia en un teatre d’aforament galàctic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona