Arts escèniques

El cantant de Txarango se suma a ARTransforma

El cantant Alguer Miguel recita textos propis a ‘Capgirar’

Al muntatge, hi intervenen 80 persones, 35 d’elles amb discapacitats diverses

Es representa diumenge al Mercat de les Flors

  • Un detall de l’espectacle ‘Capgirar’ , que es representa diumenge al Mercat ARTRANSFORMA.
  • VÍDEO: Vídeo promocional de "Capgirar" el darrer muntatge d'ARTransforma, que es presenta aquest diumenge a la tarda al Mercat de les Flors.

L’associació ARTransforma compta amb el suport del cantant de Txarango, Alguer Miquel, en l’espectacle Capgirar, que es representa diumenge vinent (18.30h) al Mercat de les Flors . Capgirar ha reunit el grup durant vuit mesos. Han creat les músiques, textos i danses a partir del què els ha suggerit el títol: des de desendreçar calaixos a canviar el punt de vista, transformat el significat d’una mateixa idea depenent de la mirada de cadascú.

En aquesta obra, creat i interpretat per professionals i no-professionals, de música i de dansa, de manera col·lectiva i inclusiva hi intervenen fins a 80 persones, 35 d’elles amb algun tipus de diversitat que provenen de tres centres ocupacionals (Centre Ocupacional Bogatell, el Centre Ocupacional La Marina i el Centre Ocupacional 1981 d’ASPROSEAT), una escola de música (l’Orquestreta de l’Escola de Música Àngels Casas), una orquestra de joves amb implant coclear (Jove Orquestra Graeme Clark), i persones amb i sense discapacitat inscrites de manera individual, voluntariat i professionals d’ARTransforma. Al capdavant del projecte hi ha professionals com Guillem Roma, Inés Ruiz, Albert Gumí i Queralt Prats. La posada en escena compta també amb la col·laboració d’Alguer Miquel, cantant del grup Txarango , que ha escrit textos i els recita amb la voluntat de guarir ferides.

El Mercat de les Flors reserva localitats accessibles a la fila 1 o seients amb bona visibilitat de l’intèrpret de Llengua de Signes (files 3 i 4 del lateral esquerre). Cada entrada costa 8 euros i també s’ha habilitat una fila zero per si es vol contribuir al projecte, encara que no es pugui assistir la funció. Capgirar és el resultat del que s’ha desenvolupat al llarg del curs i que es presenta com a colofó a un treball en què la cultura vol ajudar a visibilitzar i integrar tothom a escena, sense jerarquies.

ARTransforma

ARTransforma, impulsat per Queralt Prats, és una entitat sense ànim de lucre creada el 2009 que impulsa projectes que generen oportunitats de participació i d’educació artística per a totes les persones. Promociona l’art i la cultura com dret universal i com a eines d’apoderament, de transformació, d’inclusió i de cohesió social. A través de les seves diferents línies d’acció, l’entitat també assessora, fa formacions, innova, diversifica i engrandeix el ventall cultural existent, sempre trencant barreres entre les arts i entre les persones, posant a treballar de manera conjunta i en xarxa a diferents entitats i professionals del sector educatiu, de la salut, social i cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia