Art

Acció Raval demana la dimissió del director del Liceu

La plataforma veïnal està indignada amb les declaracions “reaccionàries” que va fer Garcia de Gomar per justificar les portes de Jaume Plensa que blindaran l’accés a les arcades de l’edifici

Les declaracions del director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, a la presentació de les portes artístiques que ha dissenyat Jaume Plensa per al temple de l’òpera continuen portant cua. La plataforma veïnal de denúncia Acció Raval ha fet circular un contundent comunicat en què qualifica el seu discurs de “reaccionari” i demana que dimiteixi.

Per justificar aquestes reixes que blindaran l’accés a les arcades de l’edifici, “[Garcia de Gomar] va arremetre contra la gent del carrer, els ionquis, les putes i els pobres. Només li va faltar anomenar els immigrants i els maricons.” “Com és possible que en una ciutat on hi ha més policia que mai es continuï parlant d’inseguretat i les reaccions davant dels problemes socials siguin sempre les mateixes, basades en tancar, aïllar, pressionar, estigmatitzar i desplaçar els problemes per sentir-nos més segurs en una ciutat amb els índexs de seguretat més alts d’Europa”, sosté l’entitat.

Acció Raval remarca la naturalesa “classista de l’elit burgesa que habita el Liceu. La institució viu d’esquena als problemes i a les desigualtats del barri al qual pertany”. Garcia de Gomar es va disculpar el dia següent per les seves paraules. L’expressió que més controvèrsia ha generat és aquesta: “a les portes del paradís a vegades hi hem trobat l’infern”. Acció Raval demana que els 750.000 euros que costarà la instal·lació de Plensa “es destinin a atendre les persones que viuen un infern i acudeixen a les portes del paradís buscant un espai on es puguin sentir segures i fora d’una mirada social que els faci sentir culpables de la seva circumstància.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona