Llibres

El govern impulsa un Pla del Llibre per fomentar la lectura

Fruit d’un acord de govern, estarà coordinat per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la participació mancomunada dels departaments de Cultura i Educació i la implicació del sector

El govern destinarà un pressupost de 106.682,16 euros a l’impuls d’un nou Pla Nacional del Llibre que té per objectiu millorar els índexs de lectura a Catalunya i fomentar l’hàbit entre el jovent, “amb el repte afegit de fer-ho preeminentment en l’àmbit del llibre i la lectura en català”, segons va remarcar Montse Ayats, responsable del projecte, durant la presentació, ahir, de les seves línies directrius. Aquesta era una iniciativa àmpliament reivindicada pel sector que la Institució de les Lletres Catalanes ha considerat que convenia revisar i ampliar per tal que també en formessin part els professionals, les institucions i les associacions que es relacionen amb la lectura. D’aquesta manera, s’hi treballarà de manera mancomunada amb els departaments de Cultura i Educació, coordinats per la ILC, i comptarà amb un grup impulsor, a més de grups de treball, per tal d’establir les prioritats de l’acció pública i privada conjuntament amb els agents relacionats amb el món de la lectura. La presentació del projecte complet es farà el 14 de juliol, en la trobada del Consell Nacional de la Lectura, i es fixa com a horitzó l’any 2030.

“Les directrius i l’encàrrec del govern són clars i la nostra feina és treballar per aconseguir-ho i fer que l’índex que tenim avui creixi i apunti als que tenen països com Dinamarca, el Regne Unit o molts altres que estan per sobre de la nostra xifra”, va dir Montse Ayats, que va explicar el lema i el cartell de la nova etapa del pla, un exclamatiu “Llegim!” del grafista i dibuixant Joan Manel Pérez, en la voluntat de fer encomanadís i engrescador el fet de llegir i en català. Amb la implicació del sector, la Institució de les Lletres Catalanes confia a tenir en un any “un document de diagnosi i unes propostes prioritàries, pressupostades, amb el calendari fixat i amb indicadors de seguiment i avaluació”, va avançar la directora de la ILC, Izaskun Arretxe, que també va detallar el doble marc temporal del pla: per una banda, l’horitzó del 2030 establert per l’acord de govern, que “permet tenir mirada llarga, perquè el repte és prou important”, i per l’altra, l’horitzó del 2025, en el qual s’aplicaran programes i mesures concrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda