Llibres

Manel Castromil guanya el premi Pin i Soler

Joaquim Mallafrè, Marina Laboreo i Jordi Diu són els altres guardonats dels guardons literaris Ciutat de Tarragona

Els guardons han homenatjat Joaquim Mallafrè pels seus 80 anys i els 40 de traducció

L’escriptor Manel Castromil Pérez s’ha emportat el 32è premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la amb Amor. Un total de 148 propostes optaven al més important dels premis Ciutat de Tarragona, dotat amb 21.000 euros. Manel Castromil Pérez va néixer al Figaró el 1971 i ha publicat una quinzena de volums de poesia i prosa en castellà i català.

El certamen ha inclòs per primera vegada un nou reconeixement, el premi Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció. L’escriptor Joaquim Mallafrè (Reus, 1941) ha rebut aquest guardó per la seva llarga dedicació a la traducció literària, especialment de l’anglès al català, d’autors com James Joyce, Samuel Beckett, Harold Pinter, Laurence Sterne, John Steinbeck, Rudyard Kipling o John Osborne. Per la seva part, el 22è premi-beca de traducció Vidal Alcover, al qual optaven una dotzena de propostes, ha estat per a Marina Laboreo Roig, que ha traduït el projecte Tot Ubú, d’Alfred Jarry, mentre que el 25è Premi de narrativa curta per Internet Tinet ha estat per a Jordi Diu Rubio i l’obra Les filles de la nit. Aquesta modalitat és la que ha registrat una participació més elevada, amb 274 treballs presentats.

El lliurament de premis Ciutat de Tarragona 2021-2022 s’ha celebrat aquesta tarda al teatre Metropol i ha girat al voltant de la figura de Joaquim Mallafrè. L’organització ha volgut homenatjar-lo amb motiu del seu vuitantè aniversari, així com pel quarantè aniversari de la traducció que va fer de l’obra Ulisses de James Joyce. Segons la regidora de Cultura de l’ajuntament de Tarragona, Inés Solé, es tracta d’un premi que busca reforçar l’aposta dels premis Ciutat de Tarragona i remarcar la importància de la feina dels traductors.

Aquests premis se celebren des del 1991 i són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Compten amb la col·laboració, entre d’altres, del digital cultural Núvol i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia