Cinema

Weinstein perd l’apel·lació a Nova York per a anul·lar la seva condemna per violació

Els jutges del tribunal “han rebutjat els arguments i han reafirmat la condemna en tots els seus aspectes”

L’exproductor de cinema Harvey Weinstein ha perdut aquest dijous una apel·lació amb la qual buscava anul·lar la seva condemna per violació i altres delictes sexuals resultant d’un procés judicial a Nova York a principis de 2020, que es va convertir en emblemàtic per al moviment ’Me Too’.

Un panell de cinc jutges de la divisió d’apel·lacions de la Cort Suprema de l’estat de Nova York ha decidit per unanimitat mantenir tant la sentència com la condemna de 23 anys de presó de Weinstein, qui argumentava que el magistrat, James Burke, es va equivocar i que va haver-hi errors en el judici.

Weinstein, que té 69 anys, va ser declarat culpable en un judici amb jurat d’un acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley i d’una violació en tercer grau contra l’aspirant a actriu Jessica Mann, després del que el jutge va dictar condemna.

Qui va ser productor estrella de Hollywood va apel·lar aquesta condemna a l’abril de l’any passat en considerar que no va rebre un “judici just” perquè, entre altres coses, es va permetre atestar a diverses dones que havien denunciat suposats abusos malgrat que en el procés no es jutjaven aquestes acusacions en concret.

Però els jutges del tribunal d’apel·lacions, en un escrit de 45 pàgines publicat avui i revisat per Efe, han decidit “rebutjar els arguments i reafirmar la condemna en tots els seus aspectes”, afegint que no veuen motius per a “reduir la sentència” i consideren “invàlides” les al·legacions de l’acusat.

El fiscal del districte de Manhattan, Alvin Bragg, successor del fiscal que va acusar Weinstein, Cyrus Vance, ha dit avui que la seva oficina estava satisfeta amb el manteniment d’“una condemna monumental que va canviar la manera en què fiscals i tribunals enfoquen les persecucions complexes de depredadors sexuals”.

No obstant això, segons la revista “Variety”, un representant del productor, Juda Engelmeyer, va avançar que l’equip legal de Weinstein baralla “totes les opcions” i continuarà apel·lant en una instància superior, en la Cort d’Apel·lacions de Nova York, que és la més alta de l’estat.

El productor de pel·lícules com “Pulp Fiction” o “Shakespeare in Love”, en la presó des de 2020, està ara pres en Los Angeles a l’espera d’un altre judici per abusos sexuals a dones en el qual està acusat d’onze delictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona