Cinema

Amber Heard no pot pagar la indemnització i planeja recórrer la sentència

L’advocada de l’actriu creu que el jutjat del comtat de Fairfax va permetre “una sèrie de coses que no haurien d’haver-se permès”

L’advocada d’Amber Heard ha explicat aquest dijous que l’actriu no pot pagar els més de 10 milions de dòlars que el jurat ha imposat com a indemnització per difamar a Johnny Depp en una columna d’opinió i que, a més, planeja recórrer la sentència.

“Té motius excel·lents per a fer-ho, hi ha moltes proves que no van ser admeses”, ha assegurat l’advocada, Elaine Bredehoft, durant una entrevista en el programa matutí “Today”, de l’NBC, un dia després que es conegués el veredicte del mediàtic judici.

Preguntada sobre si Heard era capaç de pagar els més de 10 milions de dòlars d’indemnització, la lletrada va respondre amb un contundent “oh, definitivament no”.

Després de tres dies de deliberació, el jurat va determinar aquuest dimecres que l’actriu haurà de pagar 10 milions per danys i altres 5 milions en concepte de multa, encara que la jutgessa del comtat de Fairfax (Virgínia), Penney Azcarate, va rebaixar aquesta última quantitat a 350.000 dòlars.

En la seva demanda inicial, Johnny Depp reclamava 50 milions de dòlars per l’article publicat en 2018 en el diari The Washington Post i en el qual Heard va assegurar, sense esmentar el nom de l’actor, que era víctima d’abús domèstic.

Encara que, en realitat, Heard no haurà d’abonar aquests 10 milions íntegrament, perquè el jurat també va concloure que Depp ha d’indemnitzar a la seva exmuller amb 2 milions per un comentari del seu anterior advocat que també es va considerar difamatori cap a Heard.

Sobre la sentència, l’advocada ha considerat que envia un missatge “horrible” i suposa un pas “enrere” en els intents per erradicar la violència domèstica.

“El que significa és que, almenys que treguis el teu telèfon i gravis a la teva parella pegant-te, ningú et creurà”, ha afirmat.

Així mateix, va ser rotunda en denunciar que el jutjat del comtat de Fairfax va permetre “una sèrie de coses que no haurien d’haver-se permès”.

“Va ser com el Coliseu Romà. Així vaig viure tot el cas. Estava en contra que es permetessin les cambres a la sala del tribunal i vaig deixar constància d’això, a causa de la naturalesa delicada de l’assumpte. Però es va convertir en un zoològic”, ha declarat Bredehoft.

Segons l’advocada, l’atenció de milions de persones i la pressió dels fanàtics de Depp van crear una caricatura de Heard en xarxes socials que va acabar per “demonitzar” a l’actriu i va poder influir en el veredicte del jurat.

“Se n’anaven a casa cada nit. Tenen famílies. Les seves famílies usen les xarxes socials. Vam tenir un recés de 10 dies per una conferència judicial. No hi ha manera que no estiguessin influenciats per això”, ha argumentat.

Per a l’hipotètic recurs, l’advocada va avançar que presentaran moltes de les proves que no van ser admeses en aquest procés i que si van formar part del judici similar que es va celebrar a Londres, on Depp va perdre un altre cas de difamació contra el diari The Sun per un article que qualificava a l’actor de “maltractador de dones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia