Cinema

premis de televisió

‘Succession’ i ‘Ted Lasso’, favorites als Emmy

Encapçalen la llista de nominacions del 2022 amb 25 i 20 candidatures, respectivament

HBO és finalista en 140 categories, mentre que Netflix opta aquest any a 105 guardons

Les sèries Succession, Ted Lasso i The White Lotus són les grans favorites als Emmy, els premis més importants de la televisió nord-americana, que han fet públics les nominacions d’aquest any amb un convidat d’honor estranger: la sèrie sud-coreana El juego del calamar ha obtingut catorze nominacions, algunes d’importants, com les de millor sèrie dramàtica i actor protagonista (Lee Jung-jae).

Al capdavant de la llista, però, se situen dues sèries nord-americanes i una de britànica. Succession, la producció que més alegries està donant a HBO des que va acabar Joc de trons, ha obtingut 25 nominacions, que inclouen les de millor sèrie dramàtica i millor actor d’aquest tipus de sèrie, per a Brian Cox. El drama familiar sobre la multimilionària família dels Roy ja va vèncer als Emmy de 2020, amb nou premis.

La sèrie britànica d’Apple TV+ Ted Lasso ha aconseguit 20 nominacions, la segona xifra més alta d’aquesta edició, empatada amb The White Lotus (HBO). Ted Lasso és la favorita en l’apartat de comèdia, que ja va dominar l’any passat amb set premis Emmy. The White Lotus, en canvi, encapçala les apostes en minisèries.

HBO ha escombrat en les nominacions dels Emmy 2022, en aconseguir un total de 140 candidatures entre tots els seus títols, mentre que Netflix n’ha aconseguides 105. Aquesta diferència s’explica, en part, perquè les grans apostes de Netflix s’han desinflat en el recompte: les dues sèries més vistes de la història, El juego del calamar i Stranger Things, han sumat 14 i 13 candidatures respectivament. Totes dues competiran a l’apartat de millor sèrie dramàtica, on Succession és la favorita, juntament amb Ozark, Better Call Saul, Euphoria, Severance i Yellowjackets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda