Música

Jaeden Izik-Dzurko guanya el concurs de piano Paloma O’Shea

La 20a edició del concurs de piano de Santander Paloma O’Shea l’ha guanyat el canadenc Jaeden Izik-Dzurko. Abans de saber-se el nom dels guanyadors, la pianista Paloma O’Shea va anunciar que deixa d’estar al davant d’aquest guardó.

Izik-Dzurko s’ha imposat als altres cinc finalistes amb una interpretació d’una peça de Rakhmàninov acompanyat per l’orquestra simfònica de RTVE. El segon premi ha estat per al xinès Xiaolu Zang i el tercer per al franco-japonès Marcel Tadokoro. Els altres finalistes han estat el japonès Yu Nitahara, el txec Matyáš Novák i l’hongarès Matyáš Novák.

La dotació per al guanyador és de 30.000 euros, diversos concerts a tot el món i l’enregistrament d’un disc amb el segell Naxos. El segon i tercer premi, a més dels concerts, tenen una dotació de 20.000 i 10.000 euros, respectivament. El jurat estava presidit pel pianista bilbaí Joaquín Achúcarro.

Izik-Dzurko, a més de ser l’intèrpret més ben valorat pel jurat, va rebre el premi del públic. S’hi van presentar 129 candidats de 37 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia