Cinema

El regnat dels dracs

HBO Max estrena demà la sèrie ‘La Casa del Dragón’, preqüela de ‘Juego de tronos’ sobre la família Targaryen, que compta amb J.R.R. Martin com a creador

La sèrie manté l’estil visual, l’acció trepidant i el to shakespearià de ‘Juego de tronos’
Narra l’auge i la glòria dels Targaryen i la guerra per la successió que els destrueix

Han passat poc més de tres anys des del controvertit final de la sèrie Juego de tronos i tot continua igual pel que fa a la història dels set regnes de Ponent: les opinions dels fans sobre el desenllaç de la trama continuen dividides i J.R.R. Martin encara no ha publicat el sisè i penúltim volum de la saga literària. Però es tracta de la sèrie més cara i premiada de la història, i la lògica dels mercats audiovisuals fa inevitable l’expansió d’aquest univers d’inspiració medieval creat per l’escriptor nord-americà, a qui alguns consideren hereu de Tolkien. Demà, la plataforma HBO Max estrena la sèrie de deu episodis La Casa del Dragón , una preqüela de Juego de tronos que se situa uns 200 anys abans, quan els dracs regnaven a Ponent, i explica la història de la família Targaryen.

La Casa del Dragón es basa en el llibre publicat el 2018 per J.R.R. Martin Foc i Sang (Cançó de gel i foc) (Alfaguara). Narra l’auge de la dinastia del Targaryen i els seus anys de glòria fins que una guerra divideix la família i porta els regnes de Ponent al caos. J.R.R. Martin es va desmarcar de les últimes temporades de Juego de tronos, però ha participat activament en la nova sèrie.

L’estil visual, l’espectacularitat de les escenes d’acció i la tragèdia de to shakespearià que pateixen els personatges es mantenen, tot i que La Casa del Dragón ha renovat una bona part de l’equip creatiu i canvia tots els actors. Ryan J. Condal era un gran fan de J.R.R. Martin que va acabar fent amistat amb ell. Quan només havia escrit un parell de guions importants (el film Hércules i la sèrie Colony), Condal va quedar un dia per dinar amb Martin i l’endemà mateix va rebre, atònit, l’encàrrec d’escriure l’episodi pilot de La Casa del Dragón. Condal ha acabat sent creador de la sèrie, amb Martin, i el guionista principal. Miguel Sapochnik, amb qui comparteixen agent, havia quedat escaldat de Juego de tronos. Ho explica el mateix Condal a les notes promocionals de la nova sèrie: “Va estar onze setmanes seguides de rodatges nocturns per a La larga noche i va assegurar que mai més tornaria a tenir res a veure amb Juego de tronos.” Evidentment no va ser així, i ha acabat sent una altra peça clau de la nova sèrie, que fa de pont amb els milions de seguidors de la sèrie original: va dirigir els dos episodis més ben puntuats pels fans a IMDB, La batalla de los bastardos i Vientos de invierno, tots dos amb un 9,9 sobre 10 de mitjana. Miguel Sapochnik va dirigir l’episodi pilot, i HBO va donar llum verd a una temporada de deu episodis. No és poca cosa. Res es pot donar per fet amb aquestes grans produccions amb pressupostos multimilionaris. Abans es va rodar un altre pilot, Long night, amb Naomi Watts com a protagonista, però no va tirar endavant. N’hi ha una altra en desenvolupament, un spin-off sobre Jon Snow.

Els Targaryen, dividits

La Casa del Dragón narra la història de l’origen de la Casa Targaryen i d’un conflicte dins la família conegut com la Dansa de dracs. L’elecció de l’hereu al Tron de Ferro divideix els Targaryen entre els que aposten per Rhaenyra, filla del rei Viserys Targaryen interpretada per Emma d’Arcy, i Daemon, germà del rei, interpretat per Matt Smith. “Els homes preferiran prendre foc al regne a veure una dona al Tron de Ferro”, vaticina un dels personatges al tràiler de la sèrie. Altres actors de la sèrie són Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon), Eve Best (la princesa Rhaenys), Paddy Considine (el rei Viserys), Rhys Ifans (Otto Hightower), Sonoya Mizuno (Mysaria) i Olivia Cooke (Alicent Hightower).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia