Altres

La Mercè homenatjarà Bertrana, Ferrater i Fuster

La programació de tardor del centre cultural gironí presentarà també les il·lustracions inèdites de Quim Corominas per a ‘El cementiri marí’, de Paul Valéry, i els gravats de Tura Sanglas

El Centre Cultural La Mercè de Girona ofereix més d’una trentena d’activitats en l’estrena del curs, entre les quals destaquen els homenatges als escriptors Aurora Bertrana, Gabriel Ferrater i Joan Fuster, a més de l’artista Quim Corominas i l’exposició de Tura Sanglas.

Pel que fa als reconeixements, el 15 de setembre tindrà lloc, en col·laboració amb la Fundació Bertrana, l’acte Moviments Bertrana, en el qual intervindran Txell Bonet, Josep M. Fonalleras, Mercè Pons, Gal·la Pont, Queralt Albinyana i Mariàngela Vilallonga, amb l’acompanyament del trio de jazz format per Marta Roma, Èlia Bastida i Leonor Falcón, en record de la formació jazzística de la qual també va formar part l’escriptora de jove. L’homenatge també inclou l’exposició Aurora, de Cati Salazar, oberta del 22 de setembre i el 21 d’octubre.

Amb motiu de la publicació del llibre d’artista El meu cementiri marí, en què Quim Corominas s’inspira en Seta i els poemes del famós llibre de Paul Valéry, les il·lustracions es podran veure en primícia a La Mercè entre el 17 i el 21 d’octubre, i el dia 19 el mateix artista dialogarà amb Antoni Puigverd sobre el seu treball, amb l’acompanyament musical de Josep Tero. En el cas de la celebració de l’Any Ferrater, La Mercè serà la seu d’una vetllada d’homenatge, el 28 de setembre, organitzada conjuntament amb la Càtedra Joan Vinyoli i que posarà en diàleg els dos poetes. Hi participaran Carles Dachs, Àngels Moreno, Chantal Poch, Marc Rovira i Elisenda Bautista.

Aquest curs també se celebra a La Mercè el centenari del naixement de Joan Fuster amb dues activitats. D’una banda, se li dedicarà el Club Trias de lectura d’assaig de tardor, en col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora, que començarà el 4 d’octubre. De l’altra, hi haurà el cicle Joan Fuster, escriptor d’idees, organitzat en dues taules rodones: Una idea de política i Una idea de la literatura, així com un recital de Josep Pedrals, els dies 13, 26 i 30 de novembre. Tancaran la programació d’humanitats la darrera Ruta Josep Pla a Girona (2 d’octubre), les activitats de Bòlit Pensament, amb Julià Guillamon, Adrià Pujol i Eudald Espluga (3 i 9 de novembre), i dos monogràfics de l’Aula d’Escriptura, amb Cristina Massanés (setembre) i Maria Callís (entre novembre i desembre).

Pel que fa l’Escola Municipal d’Arts, destaquen la mostra de gravats Vuit serps i més, de Tura Sanglas (del 29 de setembre a l’11 de novembre), i Transitant entre fils, amb l’obra tèxtil de Mercè Ibarz (del 17 de novembre al 13 de gener). Completaran el programa de tardor les exposicions Mentres tant (del 27 d’octubre al 23 de novembre), amb aquarel·les d’Antònia Roig Perera; les obres de Marc Lorente (del 13 de setembre al 4 de novembre) i Mahuel Forchini (del 8 de novembre al 23 de desembre), que s’exposaran dins del cicle Escultures al claustre, i els murals d’Alex Silva (del 5 al 21 d’octubre) i Meravella Rodríguez (del 26 d’octubre al 25 de novembre).

D’altra banda, ja són obertes la preinscripció als tallers de l’EMA (fins a l’11 de setembre, sorteig el dia 13) i la inscripció als mòduls 1 i 3 de l’Aula d’Escriptura (fins al 12 de setembre). Les sol·licituds es poden fer a www.girona.cat/inscripcions .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia