Altres

Festa al Palau Robert

El centre cultural de la Generalitat, que celebra 25 anys, dedicarà exposicions a ‘Crims’, la firma de moda d’alta costura Santa Eulàlia i el món de Sierra i Fabra

El Palau Robert celebrarà els 25 anys amb un nou logotip, una exposició i una “festa grossa”

El Palau Robert, inaugurat el 17 de novembre del 1997 sota l’impuls de Xavier Trias, celebrarà aquesta tardor els 25 anys amb l’estrena de logotip, una exposició commemorativa del 17 de novembre al 15 de gener i una “festa grossa” el mateix dia que es compleix l’aniversari, amb projeccions, un mapatge i diverses intervencions artístiques, segons va anunciar ahir la directora, Elisabeth Abad. El centre cultural de la Generalitat ha programat, a més, unes quantes exposicions destacades, com la que dedicarà al programa de Catalunya Ràdio i TV3 Crims, de Carles Porta, o la que commemorarà els 180 anys de la firma de moda d’alta costura Santa Eulàlia. També s’hi recordarà el centenari de Ramon Trias Fargas i els 30 anys d’informatius a la CCMA, i hi haurà exposicions sobre els cartells de la Diada –aquesta setmana, al jardí, s’hi poden veure les deu propostes finalistes del concurs per triar la imatge institucional de la Diada d’aquest any–, l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, la Memòria Democràtica o la tasca del fotògraf Gabriel Casas i Galobardes (1892-1973).

L’exposició més impactant és la que recrearà el món de Crims, a partir de mitjans d’octubre a la sala 3, per mitjà d’una mostra immersiva –amb recursos de realitat augmentada– que farà un recorregut pels casos més recents de la crònica negra del país que han quedat recollits en les tres temporades del programa. Mentre duri la mostra, s’hi organitzaran visites guiades i taules rodones sobre la temàtica.

Una altra de les exposicions de la temporada serà la dedicada a la firma de moda Santa Eulàlia, del 15 de novembre al 20 de gener, que plantejarà un recorregut per l’alta costura a Barcelona entre els anys 1930 i 1990, quan la capital catalana va ser un referent europeu en aquest camp. Els vestits procediran de l’arxiu històric de Santa Eulàlia, del Museu del Disseny, el Museu del Vestit de Madrid, el Tèxtil de Terrassa i la Fundació Antoni de Montpalau.

Cent anys del Pen Club

Mentre encara s’hi pot veure, fins al 25 de setembre, la mostra dels 25 anys de Vilaweb, en els pròxims dies s’inauguraran en diferents espais del Palau Robert l’exposició Pen Club. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d’expressió, sobre el centenari del Pen Català (del 8 de setembre al 20 de novembre), i Jordi Sierra i Fabra. 50 anys creant històries. El poder dels somnis, que commemora el mig segle del primer llibre del prolífic escriptor català (del 13 de setembre al 30 d’octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona