Cinema

Premis de televisió

‘The White Lotus’, ‘Succession’ i ‘El juego del calamar’ triomfen als Emmy

La sèrie coreana ‘El juego del calamar’ fa història en guanyar els premis a millors director i actor de drama

Eren les grans favorites i no hi ha hagut sorpreses: Succession (HBO), a la categoria de sèrie dramàtica; Ted Lasso (Apple TV+), a la de comèdia, i The White Lotus (HBO), en minisèrie, han estat les grans triomfadores la passada matinada als Emmy, que també han repartit premis al fenomen El juego del calamar (Netflix). La sèrie sud-coreana no s’ha pogut coronar com a millor drama, però sí que ha recollit guardons per al seu director i guionista, Hwang Dong-Hyuk, i el seu protagonista, Lee Jung-Jae.

Els premis s’han lliurat la passada matinada al Microsoft Theater de Los Angeles (EUA) i, tot i que han estat molt repartits, hi ha hagut un títol que ha sobresortit per sobre de la resta: la satírica i incòmoda The White Lotus, amb cinc guardons. Aquesta ficció de la factoria HBO s’ha imposat a la gala d’aquesta matinada com la millor minisèrie i ha sumat dos guardons per al seu creador, Mike White (millor direcció i guió), un altre al millor actor de repartiment (Murray Barlett) i un cinquè al mateix apartat per a l’actriu Jennifer Coolidge. A més, segons el recompte de l’Acadèmia de la Televisió dels EUA, que inclou les categories tècniques entregades els dies previs, The White Lotus és la indiscutible triomfadora de la 74 edició dels Emmy amb 10 victòries. I això que HBO va estrenar aquesta producció l’estiu passat sense la promoció d’altres títols.

Amb un repartiment coral, The White Lotus satiritza eles diferències de classe i raça als EUA, en recrear un hotel de luxe a Hawaii on els problemes superficials dels rics clients tenen preferència davant la dura realitat de molts dels seus empleats. La seva acollida ha estat tan bona, gràcies al boca-orella i les bones crítiques, que HBO ja ha confirmat que hi haurà una segona entrega ambientada a Sicília (Itàlia) amb diferent repartiment i trama.

Succession ha complert amb les expectatives i s’ha endut de nou l’Emmy a la millor sèrie de drama. La producció, també d’HBO, arribava a la gala com la més nominada, amb 25 candidatures, que la deixaven a tan sols 7 del rècord històric del 2019 que segueix marcant Joc de trons.

També ha repetit triomf, i per segon any consecutiu, Ted Lasso, distingida com la millor comèdia de l’any. La producció, convertida en el principal reclam d’Apple TV+, també ha valgut premis per al protagonista, Jason Sudeikis, i Brett Goldstein, millor actor de repartiment.

A l’apartat interpretatiu, la nord-americana Zendaya i el sud-coreà Lee Jung-Jae han fet història en guanyar l’Emmy a millor actriu i actor dramàtics, respectivament, pels seus papers a Euphoria i El juego del calamar. Lee Jung-Jae ha estat el primer actor a guanyar el guardó interpretant un paper en una llengua diferent de l’anglès, i Zendaya, als 26 anys, ha esdevingut l’actriu més jove que guanya dues vegades l’Emmy d’interpretació. Els triomfs d’Amanda Seyfried (The Dropout) i Michael Keaton (Dopesick) han posat el toc de Hollywood que sempre busquen aquests premis centrats en la petita pantalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia