Art

Cati Salazar pinta els paradisos d’Aurora Bertrana

Exposa a La Mercè obres sobre el llibre ‘Paradisos oceànics’ de l’escriptora, amb qui té vincles familiars

L’artista Cati Salazar (Barcelona, 1966) exposa fins al 21 d’octubre, a la sala pati del Centre Cultural La Mercè de Girona, la mostra pictòrica Aurora i Catalina –Bertrana i Salazar–, que es va inaugurar fa pocs dies en el context de la Setmana dels Bertrana, els Premis Literaris de Girona. Catalina és ella mateixa i Aurora és l’escriptora Aurora Bertrana (1892-1973), filla de Prudenci Bertrana, la qual es deia de segon cognom Salazar: l’Aurora era cosina de l’avi de la Cati. A través d’aquest vincle familiar, Cati Salazar es va interessar per la figura i l’obra d’Aurora Bertrana, especialment pel seu llibre Paradisos oceànics, en què deixa testimoni de la seva llarga estada a l’illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, del 1926 al 1929. Els “colors, olors, sons i emocions” descrits per Bertrana en aquest llibre, els ha plasmat Salazar en una sèrie de quadres de diferents formats –els més grans, per reflectir la immensitat de l’oceà–, pintats en molts casos sobre fusta natural, per reforçar la idea d’un art més primitiu i pròxim a la natura. “La natura sempre té molta influència en la meva obra, però aquí a través de la visió d’una altra persona, com si fos una cadena d’expressió”, explica Salazar, que afegeix que els quadres tenen “molta història a sota”, perquè s’hi acumulen diverses capes pintades amb diferents tècniques i materials: la pintura acrílica, la cera a l’oli, el pastel, etc.

Acte sobre Aurora, avui

Salazar vol continuar creant a partir de l’obra d’Aurora Bertrana –el seu nou objectiu és El Marroc sensual i fanàtic– i contribuir a divulgar una autora “encara poc coneguda”. Avui, a l’exposició, hi tindrà lloc un acte amb la presidenta de la Fundació Prudenci Bertrana, Mariàngela Vilallonga, i Neus Real, estudiosa d’Aurora Bertrana (19 h, inscripció prèvia ).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia