Cinema

festival de cinema fantàsti

Balagueró inaugura Sitges amb horror, ‘thriller’ i drama

El cineasta obre avui el certamen amb ‘Venus’, una producció d’Álex de la Iglesia, que “va marcar el camí a tota una generació que volia fer pel·lícules de terror”

“He disfrutat de treballar amb algú que va marcar el camí de tota una generació que volia fer pel·lícules de terror i pensava que només es podien fer a l’estranger.” Així d’entusiasta i agraït s’ha mostrat Jaume Balagueró, l’encarregat d’inaugurar avui amb Venus la 55a edició de Sitges - Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya. Es tracta de la primera producció del nou segell The Fear Collection, presentat fa un any aquí mateix, amb Álex de la Iglesia i l’actriu i productora Carolina Bang com a caps visibles i amb socis potents com Sony i Amazon Prime Video. Álex de la Iglesia, present també avui al festival, li ha tornat la floreta: “Aquesta pel·lícula és un somni, és millor fins i tot que els nostres propòsits més bojos. Mai en la vida he estat tan orgullós d’una pel·lícula. Estem descobrint l’immens plaer de produir.”

Venus pren el nom d’un edifici de l’extraradi de Madrid, un bloc de deu pisos amb ecos d’un clàssic del gènere: “La referència més clara que he tingut per a aquesta pel·lícula és l’edifici Dakota, on es va rodar La llavor del diable –ha explicat Jaume Balagueró a la roda de premsa del film–. L’edifici Venus és el nostre Dakota de Madrid.”

La protagonista és Lucía (Ester Expósito), una gogó que roba una fortuna en drogues a la discoteca on treballa i es refugia en aquest edifici, on viu la seva germana. “És la història d’algú que roba alguna cosa i s’amaga on no s’hauria d’amagar”, diu el cineasta, que és també el coguionista, amb Fernando Navarro. Es resisteix a etiquetar-la: “Quan escrius no penses en gènere. Jo parlaria d’horror, thriller, drama i emocions, però a la pel·lícula hi ha una història i, com passa en totes les històries, té moltes capes distintes.”

L’equip complet de la pel·lícula ha vingut a Sitges per presentar la pel·lícula: Ester Expósito i la resta de protagonistes; els productors Álex de la Iglesia i Carolina Bang, la seva parella, i la resta de productors. Venus s’adscriu, certament, en diferents gèneres: comença com un thriller, amb un grup d’homes violents perseguint una dona; s’endinsa en el territori dels malsons i el terror, i té escenes de sang i fetge, esquitxades de sang i amb un punt d’ironia i humor negre. Tots els ingredients per complir a la perfecció el paper que se li ha atorgat, la inauguració d’una nova edició del Festival de Sitges, que s’allargarà fins al proper 16 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia