Patrimoni

Exposició i llibre sobre la Pista Jardí de Maçanet

A la sala TrinxArt de Can Trinxeria de Maçanet de la Selva es pot veure, fins al 25 de novembre, una exposició amb material gràfic i documentació de La Pista Jardí de Maçanet de la Selva, espai de sociabilitat i de memòria compartida, el treball amb què Josep Lluís Lancina va guanyar la primera beca de recerca històrica d’aquest municipi. Amb el mateix títol s’ha editat un llibre, que s’ha presentat coincidint amb la inauguració de l’exposició.

La Pista jardí, inaugurada per la festa major del 1949, és un espai de gran simbolisme per a Maçanet, ja que ha estat l’escenari de molts actes lúdics i culturals, des d’exhibicions de patinatge i competicions d’hoquei fins a representacions de teatre, passant per balls, projeccions cinematogràfiques i combats de boxa. “La Pista Jardí –va indicar l’autor del treball, en la presentació del llibre i la inauguració de la mostra– és història de Maçanet de la Selva. Al seu voltant ha anat creixent el poble i, alhora, la memòria de molts maçanetencs.” Els orígens i aquest paper que ha tingut el recinte és, precisament, el que es descriu en el llibre i l’exposició.

La beca tindrà continuïtat. L’Ajuntament ha anunciat que, fins a finals d’any, es poden presentar propostes per a la segona edició de la beca, dotada amb 3.500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia