Arts escèniques

Tastar les papallones a l’escenari

Viure-ho. Aquesta és la millor manera de conèixer la cultura: practicant-la. Per això, són molts els projectes que la visita de cultura a les escoles i instituts acaba en una representació. En aquest sentit, possiblement la referència a imitar és el Cantània del L’Auditori. Seguint aquests mateixos paràmetres, el Mercat de les Flors va desenvolupar el projecte Tots Dansen a les escoles de l’àrea de Barcelona que, més tard, s’ha desenvolupat també arreu de Catalunya amb el Mapa de Ball.

Participar en un espectacle no implica, necessàriament pujar a l’escenari.Moltes iniciatives als instituts miren de trobar la màxima comoditat per a tots els alumnes en cada projecte, si no volen pujar a escena. Així ho explica, per exemple, Sofia Navarro, de l’IES Salvador Sunyer i Aimeric, de Salt. Des de l’any passat, les artistes de José y sus Hermanas han activat trobades que ha acabat a les sessions i que s’ha vist a Des dels nostre ulls el 21 d’octubre passat. Els instituts de Girona i Salt també repeteixen el seu propi Torneig de Dramatúrgia, amb un equip de dramaturgs professionals. Enguany, també s’aborda la poesia i es reforça sobre hàbits alimentaris.. També a Mapa de Ball Girona, Olot, Vilanova i la Geltrú i Granollers reforçaran l’experiència de dansa amb la pràctica del periodisme per conèixer el projecte dels seus companys i fer-ne difusió, més enllà de l’escola, si és possible.

Una de les conclusions de Manifest de Barcelona del I Congrés Internacionals d’Espectadors impulsat per Àfora (del grup Focus) era que el teatre fos present en totes les escoles. A Catalunya, fa dècades que es van encadenant projectes (alguns intermitents, altres constats) en què volen consolidar aquest repte provant de convertir-se en un exemple de bones pràctiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona