Cinema

Premis de l’Acadèmia de Hollywood

Jimmy Kimmel tornarà a presentar els Oscar

La gala del 12 de març del 2023 recuperarà la figura de l’amfitrió després de cinc anys

Serà la tercera vegada que aquest popular rostre de la televisió nord-americana presenta la cerimònia

Els premis Oscar comptaran amb Jimmy Kimmel com a amfitrió a la seva propera cerimònia de lliurament i recuperaran així la figura del presentador, absent des del 2018. “Jimmy és l’amfitrió perfecte per a la nostra 95a entrega. El seu amor per les pel·lícules, la seva experiència en televisió en directe i la seva capacitat per connectar amb audiències globals crearan una experiència inoblidable per als nostres milions d’espectadors a tot el món”, va assenyalar ahir l’Acadèmia de Hollywood en fer aquest anunci.

Serà la tercera vegada que aquest cèlebre rostre de la petita pantalla als Estats Units es faci càrrec d’imprimir ritme i continuïtat als premis, després d’haver assumit aquesta tasca el 2017 i el 2018, que va ser l’última vegada que aquests guardons van comptar amb un presentador .

“És un gran honor o un parany –va bromejar Kimmel en declaracions recollides a la nota de premsa–. De qualsevol manera, estic agraït a l’Acadèmia per preguntar-me tan ràpid després que tots els bons diguessin que no.”

Còmic, actor, presentador i guionista, Jimmy Kimmel (Brooklyn, 1967) ha llaurat la seva fama sobretot com a presentador i productor executiu del programa nocturn de l’ABC Jimmy Kimmel Live!, que l’ha convertit en un habitual entre els nominats als premis Emmy. La feina al capdavant de les dues cerimònies prèvies dels Oscar que va presentar li van valer sengles nominacions a aquests guardons televisius.

El 2019, l’Acadèmia de Hollywood va prescindir de presentador després que l’actor Kevin Hart renunciés al lloc a causa de la polèmica per uns antics missatges amb contingut homòfob publicats a Twitter entre el 2009 i el 2011. Es va buscar substitut sense èxit i finalment es va decidir que aquella cerimònia fos la primera des del 1989 sense aquesta figura, cosa que es va repetir el 2020 i el 2021. Aquesta última gala, en plena pandèmia, va ser l’edició menys seguida per televisió de la seva història. L’any passat, el de la famosa galtada de Will Smith a Chris Rock, es va optar per fitxar tres presentadores, Amy Schumer, Wanda Sykes i Regina Hall.

Està previst que la propera cerimònia de lliurament de la 95a edició dels Oscar se celebri el 12 de març al Dolby Theatre de Los Angeles (EUA) mentre que els nominats es donaran a conèixer el 8 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA